Kazah-magyar országismereti tábor 2023. - felhívás és jelentkezés

2023.május.23. Kedd

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Lakiteleki Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet kazah-magyar országismereti táborban való részvételre.

 

A pályázati felhívásra azoknak a kazah nyelv és kultúra iránt érdeklődő, 35 év alatti fiataloknak jelentkezését várjuk, akik nyitottak a kazah nyelv és Kazahsztán kultúrájának megismerésére.

Az országismereti táborban a résztvevők előadásokat hallhatnak a kazah irodalomról és történelemről, a kazah kultúra sajátosságairól, a mai Kazahsztánról. Valamint szemináriumi foglalkozások keretében megismerkedhetnek a kazah nyelv alapjaival is.

Az országismereti tábor helyszíne:     Lakiteleki Népfőiskola

Az országismereti tábor ideje:            2023. augusztus 28. – szeptember 3.

A képzés térítésmentes, a tábor teljes idejére a Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány ellátást – szállást és étkezést – biztosít.

A táborba egy minimum 3.000 – maximum 4.000 karakterből álló, „Mit tudok Kazahsztánról?” esszével, valamint a Lakiteleki Népfőiskola honlapjáról (http://nepfolakitelek.hu/) letölthető jelentkezési lappal lehet jelentkezni. További részletekről az alábbi e-mail címen lehet érdeklődni: lakitelekitaborok@gmail.com

A pályamunkákat, valamint a jelentkezési lapot pdf formátumban az alábbi e-mail címre várjuk: lakitelekitaborok@gmail.com

A pályamunkák és a jelentkezési lapok benyújtásának határideje: 2023. július 9.

A beérkező pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, és a nyertes pályázókat 2023. július 16-ig értesíti a részvételi lehetőségről.

 

Jelentkezési lap:

Kattintson ide a jelentkezési lap letöltéséhez.

 

Lakitelek, 2023. május 15.

 

  Lezsák Sándor                                                                      Majoros Judit  

a Lakiteleki Népfőiskola vezetője                                  a KEKK Alapítvány kuratóriumi elnöke