Alsó-Bodrogköz Kollégium

A Lakiteleki Népfőiskola szervezésében, a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hungarikum Bizottság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával megtartotta első összejövetelét a Bodrogköz Kollégium, amely a nevezett terület magyarsága értékeinek, kulturális és szellemi állapotának felmérését tűzte ki céljául. Az értékfeltáró kutatómunkára 2017. október 8. és 15. között kerül majd sor.
2021.július.29. Csütörtök
Bővebben
Az Alsó-Bodrogköz Kollégium október 8-án kezdte meg munkáját a vidék 22 településén. Minden településen előzetesen felkerestük a polgármestereket, akik kijelöltek egy olyan helyi vezetőt, aki tisztában volt a település már feltárt és még feltáratlan értékeivel és azok hordozóival.
2021.július.29. Csütörtök
Bővebben
Az Alsó-Bodrogköz Kollégium kutatói májusban tértek vissza a térség 22 településére: Alsóberecki, Bodroghalom, Cigánd, Dámóc, Felsőberecki, Györgytarló, Karcsa, Karos, Kenézlő, Kisrozvágy, Lácacséke, Nagyrozvágy, Pácin, Révleányvár, Ricse, Semjén, Tiszacsermely, Tiszakarád, Vajdácska, Viss, Zalkod, Zemplénagárd.
2021.július.29. Csütörtök
Bővebben
2018. szeptember 22-én, Karcsán mutattuk be a lakiteleki Antológia Kiadó gondozásában megjelent Alsó-Bodrogköz Kollégium című könyvet. A kötet összegzése a közel egyéves kutató- és terepmunkának, melyben hét egyetem ötven oktatója és hallgatója vett részt.
2021.július.29. Csütörtök
Bővebben
A Lakiteleki Népfőiskola szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával megtartotta második összejövetelét a Bodrogköz Kollégium, amely az adott terület magyarsága értékeinek, kulturális és szellemi állapotának felmérését tűzte ki céljául. Az értékfeltáró kutatómunkára 2017. október 8. és 15. között került sor.
2017.október.18. Szerda
Bővebben
Részletek Készült: 2017. október 09. hétfő, 04:09 Október 8-15. között első körben kutatják fiatalok a Bodrogköz helyi értékeit. Az Alsó-Bodrogköz és Felső-Bodrogköz Értékfeltáró Kollégium munkája jó ütemben halad.
2017.október.09. Hétfő
Bővebben

Kategóriák

Archivált kategóriák

Címkék

Évek