Máramarosi Kollégium

Részletek Készült: 2020. március 24. kedd, 07:10 Kárpátalja. Ez a viharos évtizedeket maga mögött tudó, mesterségesen létrehozott terület történelme, domborzata, vízrajza, nemzetiségi összetétele, lakosságának aránya és változása kapcsán változatos témákban kerülhet az érdeklődés és a különböző jellegű kutatások központjává.
2020.március.24. Kedd
Bővebben
A 2015 tavaszán és nyarán végzett kutatómunka (kérdőíves felmérés és mélyinterjúk készítése) eredményeként több órányi hangfelvételt sikerült rögzíteni Máramaros vidékén, ahol az asszimilációs folyamatok a legerősebbek a kárpátaljai magyarság körében. Sikerült lejegyezni a még ma is, vagy már csak az emlékezetben élő hagyományokat, szokásokat.
2015.november.18. Szerda
Bővebben
Többedmagával Kárpátaljára látogatott Lezsák Sándor, a magyar Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Népfőiskola egyik megalapítója. Munkatársunk hétfő reggel Tiszasalamonban és a nap végén Guton beszélgetett a magyar Országgyűlés alelnökével, aminek során a Kárpátaljára tervezett, nagyszabású értékfelmérő programról és a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület munkájáról kérdezte Lezsák Sándort.
2014.szeptember.04. Csütörtök
Bővebben
Kárpátalján négy népfőiskolai kollégium megalapítását készítettük elő, amelyeknek az lesz az első feladatuk, hogy a helyi értékeket felmérjék – mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szerdán az MTI-nek adott interjújában.
2014.szeptember.03. Szerda
Bővebben

Kategóriák

Archivált kategóriák

Címkék

Évek