Őrvidék Kollégium

Részletek Készült: 2020. április 01. szerda, 05:00 A lakiteleki Népfőiskolán a kezdetek óta, a kilencvenes évek elejétől szervezünk Kárpát-medencei magyar értékeket feltáró összejöveteleket, kollégiumokat, konferenciákat.
2020.április.01. Szerda
Bővebben
Február 25-én Felsőőrött, a református gyülekezeti teremben tartották az Őrvidék Kollégium zárórendezvényét. Az alkalmon a kollégium résztvevői az elmúlt évben az Őrvidéken végzett értékfeltáró munkájukat, az ebből készült DVD melléklettel ellátott könyvet és a kutatás során készült felvételekből egy képkiállítást mutattak be.
2017.március.23. Csütörtök
Bővebben
2017. február 25-én az Őrvidék Kollégium záró rendezvényére kerül sor Felsőőrött, melyre szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt. A záró alkalmon a Kollégium résztvevői az elmúlt évben az Őrvidéken végzett értékfeltáró munkájukat mutatják be. A rendezvényen közreműködik a kecskeméti Kurázsi Táncműhely.
2017.február.03. Péntek
Bővebben
2016. szeptember 11-én kezdetét vette az Őrvidék Kollégium második terepmunkája. 9 csoport (9 vezető tanár vagy PhD-s hallgató, és 27 egyetemi hallgató) 14 őrvidéki településen keresi fel, immáron személyes egyeztetés után az első terepmunka alkalmával megtalált értékek és értékőrzők vonatkozásában az érintett személyeket, intézményeket.
2016.szeptember.15. Csütörtök
Bővebben
A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával 2016 tavaszán elindította az Őrvidék Értékfeltáró Kollégiumot. A kollégium szakmai vezetője dr. Gyurácz Ferenc író, a Vasi Szemle folyóirat főszerkesztője, technikai szervezője pedig Loksa Gábor.
2016.augusztus.02. Kedd
Bővebben

Kategóriák

Archivált kategóriák

Címkék

Évek