Gyergyó Kollégium

Részletek Készült: 2020. április 15. szerda, 07:26 Bejárták már a gyergyói térséget értékek után kutatva? Mi megtettük. Ez a kötet, mely a Gyergyó Kollégium címet viseli és a történelmi Gyergyószéket kívánja bemutatni, aktuális része annak az értékfeltáró kiadványsorozatnak, melyet a Lakitelek Népfőiskola 2014-ben megkezdett.
2020.április.15. Szerda
Bővebben
A Kárpát-medence értékeinek feltárását kezdeményezte a Laki­teleki Népfőiskola, amelynek célja, hogy egyetemi és főiskolai hallgatók bevonásával részletesen világítsanak rá egy-egy tájegység értékeire, az értéktár eredményeit pedig könyv és DVD formájában mutassák be.
2018.szeptember.18. Kedd
Bővebben
Ez a módja annak, ha a gyergyószéki öntudatot erősíteni, fiataljainkat itthon tartani akarjuk: tisztázni kell, mi az, ami érték, azzal összhangban élni a mindennapokat a családban, hogy kicsi koruktól beleszokjanak a gyerekek.
2018.szeptember.17. Hétfő
Bővebben
Gyergyó Kollégium címmel jelent meg az a kiadvány, amely egy nagyszabású kutatómunka eredményeképpen Gyergyószék értékeinek tárát mutatja be. A Gyergyószék értékeit, értékőrző személyeit ismertető, 350 oldalas kötetet szombaton mutatják be. Gyergyószentmiklósi csárdásrekord-kísérlet. Helyi értékként van számon tartva.
2018.szeptember.15. Szombat
Bővebben
Gyergyószentmiklós központtal kezdte meg munkáját október 22-én az értékfeltáró Gyergyó Kollégium. Az előkészületi munkák során 2017. október 7-én Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola vezetője jelenlétében találkozót szerveztünk a település polgármesterei és a helyi koordinátorok számára, beszámolva arról, mire is számíthatnak majd a kutatás során.
2017.október.31. Kedd
Bővebben
Október 22-29. között kutatják a Gyergyó-medence értékeit a Gyergyó Értékfeltáró Kollégium kutatói. A kutatók a héten rendben megkezdték a munkát, nagyon jó ütemben haladnak.
2017.október.27. Péntek
Bővebben

Kategóriák

Archivált kategóriák

Címkék

Évek

  • 1
  • 2