Cikkek

A Szent Imre Kollégium harmadik alkalma a nyári szabadegyetem keretein belül valósult meg. Az Európa Szabadegyetemnek július 3-7. között a Hungarikum Liget adott otthont.
2024.július.21. Vasárnap
Bővebben
Gelbmann Bence rapper előadó és szövegíró volt az egyik vendége a szabadegyetem plenáris rendezvényének.
2024.július.20. Szombat
Bővebben
A Lakiteleki Népfőiskola által 2024-ben indított Vámbéry Ármin Kollégium harmadik alkalmára ez év júliusának 3-7, szerdától vasárnapig tartó időszakában került sor. Az eddigi hétvégéktől eltérően a mostani alkalom öt napos volt, viszont a kifejezetten a Kollégium tevékenységét képező előadások, a műhelymunkák "csak" délelőtt zajlottak, délutánonként a népfőiskola többi kollégiumával összevont előadások, programok voltak.
2024.július.19. Péntek
Bővebben
A Németh László műfordítói tábor 2016-ban indult újtára. Azóta töretlenül folyik a táborok szervezése, így 2023 nyarán már a nyolcadik táborhetet zártuk. Az évek során változó összetételben és változó hallgatói létszám mellett cseh, horvát, lengyel, német, román, szerb, szlovák, szlovén és ukrán nyelvből indítottunk műfordítói műhelyeket a Németh László műfordítói tábor részeként.
2024.július.18. Csütörtök
Bővebben
Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke életútinterjút adott 2024. július 16-án a Hungarikum Liget Sára Sándor Filmműhelyében Szécsi Árpádnak és Belicza Andrásnak.
2024.július.17. Szerda
Bővebben
Keresztény értékeink megtartásáról tartott előadást Puskás Antal atya, a Magyar Pálos Rend tartományfőnöke.
2024.július.16. Kedd
Bővebben

Kategóriák

Címkék

Évek