Zenta Kollégium

Részletek Készült: 2020. március 27. péntek, 06:30 Mindaz, ami a jelen kötetben megtalálható, pillanatfelvétel Zenta község életéből. A hangsúly a jelen megörökítésén van, mert a jelenünk, amint az interjúk is sejtetik, gyorsabban lesz történelem, mint szeretnénk.
2020.március.27. Péntek
Bővebben
Véget ért Zenta környékén a közel egy éves értékfeltárás. A munka gyümölcseként megjelent egy összefoglaló kötet is, amely a tájegység értékeit mutatja be. A Zenta Kollégium a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány kezdeményezésére olyan tenni vágyó fiatalokból jött létre, akik a Kárpát-medence hagyományait és értékeit szerették volna felkutatni, hogy azok ne merüljenek feledésbe.
2016.szeptember.09. Péntek
Bővebben
A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány (PADOC) támogatásával 2015 őszén elindította a Zenta Értékfeltáró Kollégiumot. A kollégium szakmai vezetője Fodor István, tanár, a zentai Történelmi Levéltár nyugalmazott igazgatója, technikai szervezője pedig Hágen Ádám.
2016.augusztus.03. Szerda
Bővebben
A Lakiteleki Népfőiskola által szervezett értékfeltáró kollégiumok tizedik állomásán Zenta község településeit kutatták egyetemisták.
2016.március.28. Hétfő
Bővebben
Ünnepélyes keretek között nyílt meg szombaton délelőtt a zentai Royal Szállóban a Zenta Kollégium. Az intézmény a Lakiteleki Népfőiskola szervezésében, a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Hungarikum Bizottság támogatásával kezdte meg munkáját.
2015.november.21. Szombat
Bővebben

Kategóriák

Archivált kategóriák

Címkék

Évek