A vetélkedő két részből – tollbamondásból és egy helyesírási feladatlap kitöltéséből – állt. A dolgozatokat háromfős zsűri bírálta el: Lezsák Sándorné (elnök), Szikszai László és Pálinkó Gyuláné. Utóbbi két pedagógus a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesületének alelnöke, illetve elnöke. A feladatokat Csikós Éva állította össze, Csikós Sándor segítő közreműködésével.

A gyerekek felkészültségét jól érzékeltette, hogy a minimális pontszám mindössze három ponttal maradt el a maximálisan elért 116-hoz képest.

Az egyéni versenyt teljesen hibátlan dolgozatával az érsekhalmi Szabó Ivett nyerte. A második helyet Apró Balázs szerezte meg, aki Harkakötönyből érkezett. A harmadik helyen holtverseny alakult ki a fülöpjakabi Gáspár Imre és az aradi Túróczi Viktória között.

A csapatversenyt a fülöpjakabi általános iskola negyedikesei nyerték, maguk mögé utasítva a második helyezett bácskertesi (Délvidék), illetve a harmadik helyen végző érsekhalmi csapatot.

A győztes csapat az értékes könyvjutalom és ajándék mellé egy futball-labdát is kapott, melyet húsz olyan híresség látott el kézjegyével, mint Gyarmati Dezső és Buzánszky Jenő.

A díjkiosztó után a győztes fülöpjakabi csapat felkészítő tanára Havas Tiborné kérdésünkre elmondta: nagyon sokat gyakoroltak a versenyre. Rendszeresen készítette a feladatlapokat negyedikes diákjainak, hogy tartani tudják formájukat, szintjüket. A befektetett munka meg is hozta a gyümölcsét.

A győztes fülöpjakabi csapat tagjai: Gáspár ImreBorbíró LeventeDinnyés MátéTasi Blanka és Nagy Ivett 

(Forrás: www.kis-kunsag.hu)

Fotók:
Szász András