Parádés hungarikum díjátadó gálát rendeztek Veszprémben

2024.március.28. Csütörtök

Rendkívül látványos és színvonalas, szép előadásokkal teli hungarikum díjátadó gálát rendeztek Veszprémben, a Petőfi Színházban március 21-én este, ahol átadták az újabb hungarikumoknak járó díjakat. Az estet az Agrárminisztérium szervezte.

Bekerült a hungarikumok gyűjteményébe a balatonfüredi Anna-bál, a magyar cifraszűr, a lángos, a pozsonyi kifli, a székelykapu, a höveji csipke, a teqball, a Hungarikum Liget média díját Siklósi Beatrix csatornaigazgató vezetésével a Kossuth Rádió Országjáró című műsora és az Ízőrzők filmsorozat készítői, Róka Ildikó és Móczár István kapták.

Az esten Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, V. Németh Zsolt, a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos, a Hungarikum Bizottság tagja és Porga Gyula, Veszprém polgármestere mondott beszédet.

A füredi Anna-bálért járó díjat Halász János országgyűlési képviselő, a Hungarikum Bizottság tagja és Antal Andrea, az Agrárminisztérium hungarikum főosztály főosztályvezetője, a Hungarikum Bizottság titkára adta át Bóka Istvánnak, Balatonfüred polgármesterének.

Bóka István kérdésünkre azt mondta, nagy megtiszteltetésnek tekinti, hogy bekerült az Anna-bál a hungarikumok közé, amelynek nagyon örül. Molnár Judit, a balatonfüredi értéktár bizottság elnöke szintén nagy elismerésnek tartja a díjat. Felidézte, Cserép László, korábbi önkormányzati osztályvezető kezdeményezte azt, hogy a bált felvegyék a települési értéktárba. Kis Virág a vármegyegyűlés és az ottani értéktár bizottság tagja aláhúzta, a jövőre 200 éves bálnak az elismerés újabb rangot adott. Az esten a litéri néptáncosok és a színház művészei parádés műsort adtak. A gála eleganciáját emelte Oberfrank Pál színidirektor és Kellerné Egresi Zsuzsanna általános igazgatóhelyettes, kreatív menedzser műsorvezetése.

Forrás: VEOL