Jótékonysági vadászat a Hungarikum Ligetben

2021.december.30. Csütörtök

Büszkeségre ad okot, hogy a jótékonysági vadászat Magyarország második legnagyobb karitatív programjává nőtte ki magát! Az összefogás eredményeként a programsorozaton eddig összesen mintegy 110 millió Ft támogatás gyűlt össze, melynek 19 kórház gyermekosztálya volt a kedvezményezettje, és több mint 100 orvosi eszköz beszerzésével közel 40 ezer beteg gyógyításában vállalt részt a vadásztársadalom.

Az előző két évhez hasonlóan Bács-Kiskun megyében idén is a lakiteleki Hungarikum Liget adott helyet a program központi rendezvényének. A megjelenteket köszöntötte Seres Róbert tájegységi fővadász, valamint Madari Róbert, Lakitelek polgármestere is.

Az ünnepi megnyitót követően két helyszínen zajlott a vadászat: a Városi Vadásztársaság területén Kecskeméten, és a Tisza Vadásztársaság területén Tiszaalpáron.

A program zárása szintén a Hungarikum Ligeten történt, ahol a vadászhagyományoknak megfelelően kürtszó mellett tisztelegtek a vadászok a máglyákkal és örökzöld növényekkel keretezett teríték mellett.

A vadászaton idén 38 vadász vett részt, és többen támogatóként járultak hozzá az adományhoz, aminek értéke mintegy 1.5 millió forint lesz. Az összegyűlt adományból egy fontos orvosi eszköz vásárlása történik a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Gyermekosztálya részére.

DSC 0677

DSC 0680

DSC 0681