Együtt egymásért az akadálymenetes élet reményével

2024.július.08. Hétfő

2024. június 29-én, szombaton tizenkilencedik alkalommal rendezte meg a lakiteleki Népfőiskola az „Együtt egymásért az akadálymenetes élet reményével” című „Akadálymentes Napot".

Az évtizedes múltra visszatekintő program néhány év kihagyása után (kovid járvány) ismét színes programokkal várta a fogyatékossággal élőket kísérőikkel, segítőikkel együtt.

A környező településekről érkező több száz vendéget a szentmisét követően a házigazdák nevében Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke és Kovács Ágnes a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének (MEOSZ) elnöke köszöntötte.

A sorstársak vers, ének, tánc és humoros bemutatói   mosolyt csaltak a lelkes közönség arcára.

A délelőtt sztárvendége Agárdi Szilvia énekes, esélyegyenlőségi aktivista volt, aki gyönyörű hangjával, sugárzó egyéniségével megújult erővel töltötte fel a lelkeket és szíveket egyaránt. Ezt követően a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Vármegyei Egyesület alkotóinak munkáiból „A tehetség mindenkié” című kiállítás megnyitó ünnepségén gyűjthettek újabb élményeket az érdeklődők.    

A sorstársak zenés, verses és táncos bemutatóin túl túlszociális-, és jogi segígtségnyújtás, valamint    gyógyászati segédeszközök bemutatója gyarapította a lehetőségek tárházát.

A délelőtt folyamán a „könyvböngén” a mézeskalács árusnál, a Népfőiskola zöldségfeldolgozó üzemének kostolóval egybekötött termékkínálatán keresztül nyílt lehetőség egy kis vásárfiával is kedveskedni az otthon maradottaknak.

A hagyományokhoz hűen ez évben is Fekete Attila vak zenész dalai csendültek fel ebédidőben.

A pogácsasütő verseny eredményhirdetése után Hanó Mihály, a Bács-Kis Vármegyei Mozgáskorlátozottak Egyesületének elnőke búcsúzott el a vendégektől.

„Együtt egymásért jövőre is” - köszöntek el egymástól a sorstársak.