Ünnepi Zala megyei népfőiskolai találkozó

Részletek Készült: 2018. december 10. hétfő, 11:50 Öt éve működik a Lakitelek Népfőiskola Dr. Papp Simon Népfőiskola Tagozata a zalaegerszegi Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumban. A jubileumot 2018. november 27. napján tapasztalatcserével, műhelymunkával ünnepelte a tagozat.

Öt éve működik a Lakitelek Népfőiskola Dr. Papp Simon Népfőiskola Tagozata a zalaegerszegi Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumban. A jubileumot 2018. november 27. napján tapasztalatcserével, műhelymunkával ünnepelte a tagozat.
Vendégként fogadták a Vas-Vár Örökség Népfőiskola, a Lenti Települési Értéktár és a Gyenesdiási Köz-Kultúra Alapítvány képviselőit. Beszámoltak a népfőiskolai, illetve értéktári munkájukról, amelyek útján színes, változatos és ötletekben gazdag, jó példákat, gondolatokat kaptak a jelenlévők.

Az NMI Művelődési Intézet képviseletében Szalai Viktor népfőiskolai hálózati koordinátor összegezte a Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat kiépülésének eddigi lépéseit.

Az előadásokat követően Tóth János a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum Alapítvány titkára, egyben a múzeum igazgatója beszélt a múzeumi, népfőiskolai munkáról és mutatta be tárlatvezetéssel a múzeumot.

Az igazgató hangsúlyozta: Bízva abban, hogy a közelünkben működő és dolgozó népfőiskolákkal és értéktárakkal személyesebb, baráti kapcsolatot alakíthatunk ki, terveink között szerepel a népfőiskolai rendezvényeink szélesebb körben történő hirdetése és bemutatása is, illetve egymás programjainak segítése, az előremutató együttműködés.


Vargáné Benkő Anikó


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!