Lakitelekről Marokkóba vezet Molnár Arnold útja

Részletek Készült: 2018. december 09. vasárnap, 12:01 Az interneten talált rá a footgolfra, a labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött sportágra a Lakiteleken élő Molnár Arnold, aki azóta már második világbajnokságára készül. Sőt a beszélgetés során jó hírrel is szolgált, ugyanis jövőre már az Alföldön is űzhető lesz a tíz éve feltalált sportág.

Az interneten talált rá a footgolfra, a labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött sportágra a Lakiteleken élő Molnár Arnold, aki azóta már második világbajnokságára készül. Sőt a beszélgetés során jó hírrel is szolgált, ugyanis jövőre már az Alföldön is űzhető lesz a tíz éve feltalált sportág.Egy késő éjszakai szörfözés alkalmával ismerkedett meg a sportággal nagyjából öt évvel ezelőtt Molnár Arnold, a decemberi marokkói világbajnokságra készülő válogatott keret Lakiteleken élő tagja.

– Felfigyeltem rá, elmentem Kisorosziba, megnéztem a pályát, és kipróbáltam. A focival akkor már felhagytam, ezért ez tökéletes sportnak bizonyult. A gyerekkori szerelem, a focilabda megmarad, és ezt egy tökéletes, gyönyörű környezetben lehet rúgni – foglalta össze a játék szépségét és egyben egyszerűségé Arnold.

Egy évzáró havas játék volt az első testközeli élménye, a nem szokványos körülmények ellenére beleszeretett a játékba. – Azonnal éreztem, hogy szeretnék még többet játszani, és meg is alapítottuk a klubunkat, a Nimródot, amely a Magyar Footgolf Szövetség tagjaként működik lassan három éve.

Arnold részt vett a 2016-ban megrendezett második világbajnokságon, ahol szembesülhetett azzal, hogy rövid idő alatt mekkorát fejlődött a sportág.

– Régóta sportolok, de ott döbbentem rá, hogy a fizikai felkészülés mellett mentális is kell, mert fejben fáradtam el igazán. Ez a játék napokon keresztül folyamatos koncentrációt igényel. Ebben is fejlődnöm kellett, ezen a téren sokat segített a feleségem. Most már heti kétszer tudok gyakorolni, és a versenyeztetésben, valamint az utaztatásban is kapok támogatást. Ezek együtt segítettek hozzá ahhoz, hogy javuljanak az eredményeim. A legutóbbi bajnoki fordulóban elért tizenegyedik helyem biztató a vb előtt.

Ráadásul könnyen lehet, hogy sokkal közelebb is lesz lehetősége játszani neki és az Alföldön élőknek, ugyanis Lakiteleken, a Népfőiskola Alapítvány területén megépül Magyarország és Európa első, kifejezetten footgolfra tervezett, 18 szakaszos footgolfpályája. – Javában zajlanak a munkálatok, és az első verseny lebonyolításának időpontját májusra tervezzük – árult el részleteket a folyamatban lévő projekttel kapcsolatban.

Már volt magyar arany

A 2009-ben világhódító útjára indult footgolf lényege, hogy a focilabdát a golfpályán a megfelelő méretű lyukba minél kevesebb rúgással kell berúgni, a golf szabályait követve. A 2012-ben Kisorosziban rendezett első világbajnokságot Lengyel Béla nyerte.


lokal.hu


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!