Külhoni értékfeltáró kollégiumok


2022. december 11-én ért véget a tavasszal kezdődött, a Lakiteleki Népfőiskola és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával szervezett Ipolyság Kollégium. A kutatók – májusban és októberben – kétszer egy hetet töltöttek az Alsó-Ipolymente térségében, ahol a Helembától Nagycsalomjáig húzódó felvidéki palócok által lakott határsáv 35 települését vizsgálták. A könyvbemutató rendezvénynek a térség szellemi központja, Ipolyság adott otthont. A városháza patinás díszterme zsúfolásig megtelt. A meghívottak között polgármesterek, értékőrzők, értékteremtők, helyi segítők és hozzátartozóik egyaránt jelen voltak. A program szakmai vezetője Jámbor Mónika, technikai szervezője Halász Gergely volt.
2022.december.15. Csütörtök
Bővebben
Kovásznán a kulturális központban mutatták be a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány által kezdeményezett, Kárpát-medencei Értékfeltáró Kutatás Háromszék-Orbaiszék Kollégiuma által az év folyamán a körzetben végzett értékfeltárási kutatás eredményeit.
2021.augusztus.15. Vasárnap
Bővebben
Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Önöket a Zoboralja Értékfeltáró Kollégium záró konferenciájára. A rendezvény 2019. december 14.-én 10 órakkor kezdődik a felvidéki Pográny település kultúrházában.
2021.augusztus.08. Vasárnap
Bővebben
Részletek Készült: 2020. április 20. hétfő, 04:55 A lakiteleki Népfőiskolán a kezdetek óta, a kilencvenes évek elejétől szervezünk Kárpát-medencei magyar értékeket feltáró összejöveteleket, kollégiumokat, konferenciákat.
2020.április.20. Hétfő
Bővebben
Részletek Készült: 2020. április 17. péntek, 04:00 Az értékfeltáró munka 63 résztvevője sok közös céllal végezte feladatát, de mindannyiunknak voltak egyéni indíttatásaink, kérdéseink, melyekre saját élethelyzetünkben válaszokat kerestünk.
2020.április.17. Péntek
Bővebben
Részletek Készült: 2020. április 16. csütörtök, 07:36 A lakiteleki Népfőiskolán a kezdetek óta, a kilencvenes évek elejétől szervezünk Kárpát-medencei magyar értékeket feltáró összejöveteleket, kollégiumokat, konferenciákat.
2020.április.16. Csütörtök
Bővebben

Kategóriák

Archivált kategóriák

Címkék

Évek