Hazai értékfeltáró kollégiumok


Mintegy 60 fiatal kutatta a Lakiteleki Népfőiskola szervezésében Kiskunfélegyháza és környékének helyi értékeit, munkájuk eredményét összegezték szeptember 9-én a Népfőiskola Kölcsey Házában tartott zárókonferencián. Hamarosan kötetben jelennek meg a Kunság értékei.
Bővebben
A Lakiteleki Népfőiskola szeretettel hív és vár minden érdeklődőt a Kunság Kollégium munkáját ismertető könyv bemutatójára 2017. szeptember 9-én, szombaton a Kölcsey Házba.
Bővebben
Az elmúlt héten került sor a Kunság Kollégium második fordulójára. A résztvevők ezúttal felkeresték azokat az értékőrzőket, akikkel még ősszel találkoztak, és mélyinterjúkat készítettek velük. A beszélgetéseket dokumentálták, filmre vették. A csoportok által elkészített vetített képes beszámolók bemutatására 2017. június 11-én, vasárnap került sor.
Bővebben
2017. június 5-11. között folytatja tovább munkáját a Kunság Kollégium. A hét folyamán a kutató csoportok újra meglátogatják a kiskunsági településeket, az ott élő értékőrzőket, akikkel mélyinterjúkat készítenek. Dokumentálják és összeírják a feltárt értékeket. A kutatás eredményeit hamarosan egy kötetben összegzik majd.
Bővebben
Egy hete kezdték meg kutatómunkájukat a Kunság Kollégium tagjai a térségben. A lakiteleki Népfőiskola szervezésében, a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával 2017. március 5-én indult el közel hatvan fiatal a Kiskunság 13 településére azzal a céllal, hogy megpróbálják felkutatni a nevezett terület értékeit, értékes személyeit.
Bővebben
Holnaptól egy héten át 60 egyetemista kutatja a kiskunság 13 különböző településén élők szokásait és hagyományait. Az értékfeltáró kollégium célja a területen élők kulturális kincseinek a feltárása és felszínre hozása.
Bővebben
  • 1
  • 2