2022

Boldog új évet kívánunk minden Vendégünknek! Köszönjük szépen, hogy idén is ellátogattak hozzánk, bízunk benne, hogy jövőre újra viszontláthatjuk Önöket! A Népfőiskola Alapítvány munkatársai
2022.december.31. Szombat
Bővebben
Kilencvenhárom éves korában, december 23-án elhunyt Kácsor László fotóriporter, az MTI volt munkatársa, aki a '90-es évek elején a Lakitelek Népfőiskola első munkatársai közé tartozott. 
2022.december.30. Péntek
Bővebben
Áldott, békés karácsonyi ünnepet kívánunk minden kedves Vendégünknek! A Népfőiskola Alapítvány munkatársai
2022.december.24. Szombat
Bővebben
A művelődési ház előtti parkban sokan voltak kíváncsiak a település első köztéri szobrának az avatására, amelyet Lantos Györgyi szobrászművész készített. – Olyat teszünk, amilyet még rajtunk kívül senki sem tett Nyárlőrincen. Köztéri műalkotást, szobrot avatunk, mondta Pénzváltó István polgármester. – Avattunk már utakat, épületeket, egyéb beruházásokat, ami közvetve, vagy közvetlenül fizikai jólétünket szolgálják. Avattunk templomot, keresztet, most pedig szobrot, amelyek lelkünk gyönyörűségére válik. Meggyőződésem, hogy mindezek egyensúlya adja a közösségi élet harmóniáját. Petőfi kiskunsági identitásunk része, aki földrajzilag is közel áll hozzánk, mert Petőfi a szabadság és a hazaszeretet szinonimája, amit nap mint nap mindannyiunknak szem előtt kell tartani. 
2022.december.15. Csütörtök
Bővebben
2022. december 11-én ért véget a tavasszal kezdődött, a Lakiteleki Népfőiskola és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával szervezett Ipolyság Kollégium. A kutatók – májusban és októberben – kétszer egy hetet töltöttek az Alsó-Ipolymente térségében, ahol a Helembától Nagycsalomjáig húzódó felvidéki palócok által lakott határsáv 35 települését vizsgálták. A könyvbemutató rendezvénynek a térség szellemi központja, Ipolyság adott otthont. A városháza patinás díszterme zsúfolásig megtelt. A meghívottak között polgármesterek, értékőrzők, értékteremtők, helyi segítők és hozzátartozóik egyaránt jelen voltak. A program szakmai vezetője Jámbor Mónika, technikai szervezője Halász Gergely volt.
2022.december.15. Csütörtök
Bővebben
Tekintsék meg a Nyírségi Bokortanyák Kollégium filmjét.
2022.december.14. Szerda
Bővebben

Kategóriák

Archivált kategóriák

Címkék

Évek