Műfordító és országismereti táborok


Részletek Készült: 2018. december 18. kedd, 13:45 Ezért szükséges megismerni a közép-európai népek irodalmát. December 5-én délután az Országos Idegennyelvű Könyvtárban mutatkozott be a Lakiteleki Népfőiskola Németh László közép-európai fordítótábora egy felolvasóest keretén belül.
Bővebben
Részletek Készült: 2018. augusztus 24. péntek, 03:11 A Keleti Nyitás Műfordító és Országismereti Tábor keretében 2018. augusztus 28-án, kedden délben László Gyulára emlékezünk. Szakolczay Lajos nyitja meg László Gyula: „50 rajz a honfoglalókról” című kiállítását. László Gyula bronz mellszobránál avatóbeszédet mond dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.
Bővebben
Kiemelten fontos a Keleti Nyitás Tábor, hiszen ezzel is tovább épülnek a népeink közötti kapcsolatok – mondta tegnap Lakiteleken Lezsák Sándor. Az Országgyűlés alelnöke és a Lakitelek Népfőiskola alapítója a tábor megnyitóján aláhúzta, a kormány kiemelt, tizenötmil­liárd forintos fejlesztései révén az intézmény jelentősen bővül.
Bővebben
Hét nyelv nyolc műhelyében kezdődött meg a második Németh László műfordítói tábor a Lakitelek Népfőiskolán - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke kedden az MTI-vel.
Bővebben
A Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány szervezésében 2017. augusztus 21. és 27. között idén is sor kerül a Németh László műfordítói táborra.
Bővebben
Németh László műfordítói tábort hirdet a Lakitelek Népfőiskola és a Kelet- és Közép-európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány augusztus végére - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke pénteken az MTI-vel.
Bővebben