Torockó-Aranyosszék Kollégium

Részletek Készült: 2020. április 07. kedd, 05:43 A lakiteleki Népfőiskolán a kezdetek óta, a kilencvenes évek elejétől szervezünk Kárpát-medencei magyar értékeket feltáró összejöveteleket, kollégiumokat, konferenciákat.
2020.április.07. Kedd
Bővebben
2017. május 27-én, a bágyoni művelődési központban került sor a Torockó-Aranyosszék Kollégium záró rendezvényére, ahol a kutatók beszámolói mellett bemutatták a kollégium munkáját összegző kiadványt is.
2017.június.21. Szerda
Bővebben
A Torockó-Aranyosszék Kollégium adatgyűjtő munkáját egy videó melléklettel ellátott kötetben összegezték. A résztvevők Torockón, Torockószentgyörgyön és az Aranyosszék településein, összesen 17 helyen jártak. A településekről, természeti és épített értékekről videofelvétel is készült.
2017.június.18. Vasárnap
Bővebben
A Torockó-Aranyosszék Kollégium résztvevői 2017. március 27. – április 2. között végeztek egy hetes adatgyűjtő terepmunkát Torockón, Torockószentgyörgyön és az Aranyosszék településein, összesen 17 helyen. Az első terepmunka során egy 17 oldalas, 30 pontból álló kérdőívet töltöttek ki a lakosok válaszai alapján az értékek felkutatása céljából. Most, a második forduló alkalmával ezt a munkát folytatták tovább, illetve az első terepmunka alkalmával meglátogatott családokhoz tértek vissza mélyinterjú készítésére. A településekről, természeti és épített értékekről légifelvétel is készült.
2017.április.06. Csütörtök
Bővebben
Ezen a héten kerül sor a Torockó-Aranyosszék Kollégium második adatgyűjtő terepmunkájára Torockón, Torockószentgyörgyön és az Aranyosszék településein. Az első terepmunkát követően megtörtént a kérdőívek szakmai feldolgozása, ezek alapján a kutatást végző csoportok most mélyinterjúkat fognak készíteni a települések értékőrző személyeivel.
2017.március.27. Hétfő
Bővebben
A Torockó-Aranyosszék Kollégium résztvevői 2016. október 2-9. között végeztek egy hetes adatgyűjtő terepmunkát Torockón, Torockószentgyörgyön és az Aranyosszék településein, összesen 17 helyen. Az első terepmunka során egy 17 oldalas, 30 pontból álló kérdőívet töltöttek ki a lakosok válaszai alapján az értékek felkutatása céljából.
2016.november.07. Hétfő
Bővebben

Kategóriák

Archivált kategóriák

Címkék

Évek

  • 1
  • 2