Nyugat-Bácska Kollégium

Részletek Készült: 2020. március 26. csütörtök, 06:30 Mindaz, ami a jelen kötetben megtalálható, pillanatfelvétel egy régió, a Duna menti Nyugat-Bácska magyarjainak egykorvolt és mai életéből. A hangsúly a jelen megörökítésén van, mert a jelenünk, amint az interjúk is sejtetik, gyorsabban lesz történelem, mint szeretnénk.
2020.március.26. Csütörtök
Bővebben
Szombaton, október 15-én délután 15 órától a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színháztermében mutatják be az egy éve működő Nyugat-Bácska Kollégium eddigi eredményeit tartalmazó kiadványt, valamint megrendezik a kutatás zárókonferenciáját.
2016.október.18. Kedd
Bővebben
Ahogyan a szerkesztők fogalmaznak: pillanatfelvétel egy régió, a Duna menti Nyugat-Bácska, elsősorban magyar lakosainak, de kitekintés szerűen valójában a kistájon élő más-más nyelvű, vallású és kultúrájú nép mai életéről.
2016.október.02. Vasárnap
Bővebben
A lakiteleki Népfőiskola az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával 2015 őszén elindította a Nyugat-Bácska Értékfeltáró Kollégiumot. A kollégium szakmai vezetője dr. Silling István, egyetemi tanár, néprajzkutató, technikai szervezője pedig Hágen Ádám.
2016.augusztus.03. Szerda
Bővebben

Kategóriák

Archivált kategóriák

Címkék

Évek