Az elmúlt hétvégén tartotta záró rendezvényét az Ibér–Amerika Kollégium és Kerkai Jenő Népfőiskolai Kollégium.

Mindkét kollégium 2 év leforgása alatt külön munkát folytatott, a résztvevők előadásokon és különböző programokon vehettek részt.

Az Ibér–Amerika Kollégiumban társadalmi, kulturális és gazdasági ismereteket szerezhettek és nem utolsó sorban bepillantást nyertek az Ibériai-félsziget és Latin-Amerika országainak világába, értékeibe. A Kerkai Jenő Népfőiskolai Kollégium hallgatói pedig ez idő alatt többek között a keresztény szemléletű közösségi együttlétek alkalmával előadásokon, valamint interaktív kiscsoportos munkakészséget fejlesztő gyakorlatokon vehettek részt.

A két kollégium idén, november 13-án befejezte be a munkáját. Ennek emlékére a Népfőiskolán két kopjafát is állítottak, melybe belevésték a résztvevők neveit is. Lezsák Sándor az ünnepélyes kopjafaállítás során köszönetet mondott a kollégium résztvevőinek, és arra bíztatta a hallgatóságot, hogy az itt kapott értékeket vigyék tovább, valamint azt is hozzátette, hogy a Népfőiskola szeretettel visszavár mindenkit Lakitelekre.

Az ünnepi műsor után a hozzászólásokat követően Juhász Imre atya, a Kerkai Kollégium tagja megáldotta a kopjafákat, mely után „nemzeti imádságunkkal” és a Székely himnusszal zárták a rendezvényt.

Lizik-Varga Katalin