Ma 2020 július 5. Vasárnap, Emese és Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Email Nyomtatás

2016. évi programnaptár

Esemény 

2016 szept. 4. - 2016 szept. 11. 

Csehov Orosz-magyar és Magyar-orosz Színházi Műhely

Hol:
Meghívók, pályázatok -
Kategória:
2016. évi programnaptár

Képaláírás

A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület 2016. szeptember 4-e és 11-e között gyakorlott színházi rendezők és dramaturgok közreműködésével intenzív, drámapedagógiai módszeren alapuló nyelvi tábort szervez Lakiteleken. A találkozóra magyar anyanyelvű orosz szakos egyetemisták, illetve orosz anyanyelvű magyar szakos egyetemisták jelentkezését várjuk. A táborban az orosz szakos magyar egyetemisták egy egyfelvonásos orosz darab betanulásán keresztül fejleszthetik nyelvtudásukat, míg a magyar szakos orosz egyetemisták egy egyfelvonásos magyar darab segítségével mélyülhetnek el a magyar nyelv tanulásában.

I. A találkozó menete

  1. Jelentkezés: A találkozóra előzetesen, e-mailben várjuk a regisztrálást. A jelentkezőkből a szervező és a dramaturgok állítják össze a csoportokat. (Ha vannak olyanok, akik egy csoportba szeretnének kerülni, azt kérjük, jelezzék!)

A regisztrációnak tartalmaznia kell:

- név, lakcím, e-mail, telefon

- egyetem, szak, évfolyam

A regisztrációt az alábbi e-mail-címek valamelyikére kérjük 2016. június 20-ig elküldeni: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A határidő után beérkező regisztrációkat nem áll módunkban elfogadni!

A regisztrált hallgatókból kialakított csoportok számára a szervező és a dramaturgok választják ki az egyfelvonásos darabokat. Mindenkit értesítünk, hogy kikkel, milyen darabot és mely szerepben fog játszani. A drámák szövegét e-mailben mindenkinek elküldjük, hiszen az adott szerep szövegét a táborig már intenzíven tanulmányozni kell!

  1. szakasz: A szeptemberi egy hetes tábor, ahol minden csoporttal dramaturgok, rendezők foglalkoznak annak érdekében, hogy az adott darab nyelvi fordulatai, a mindennapi nyelvhasználatban is működtethető nyelvi paneljei beépüljenek, valamint, hogy az egyfelvonásos mű közönség előtt előadható legyen. Az egyhetes lakiteleki találkozó végén minden csoport bemutatja a saját produkcióját.


A drámapedagógiai táborban való részvétel (szállás, étkezés, kurzus) ingyenes! A jelentkezőknek csak az oda-és visszautazás költségét kell téríteniük.

A táborral kapcsolatos bármely kérdéssel Dr. Gyürky Katalinhoz fordulhatnak a fenti e-mail-címek valamelyikén.


Dr. Szűcs Olga
a Tolsztoj Társaság elnöke

Lezsák Sándor
a Magyar Országgyűlés alelnöke
a Tolsztoj Társaság tiszteletbeli elnök
Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Július >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink