Ma 2020 július 2. Csütörtök, Ottó napja van. Holnap Kornél és Soma napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Email Nyomtatás

2016. évi programnaptár

Esemény 

2016 aug. 28. - 2016 szept. 4. 

Németh László műfordítói tábor

Hol:
Meghívók, pályázatok -
Kategória:
2016. évi programnaptár

Képaláírás

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány pályázatot hirdet a Németh László műfordítói táborban való részvételre.

A pályázati felhívásra azoknak a 35 év alatti fiataloknak a jelentkezését várjuk, akik elhivatottságot éreznek magukban mai (horvát, német, román, szerb, szlovák, szlovén, ukrán) és történelmi (csehek, lengyelek) szomszédaink nyelvén született szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt.

A műfordítói táborban a résztvevők előadásokat hallhatnak a közép-európai irodalmakról és kultúrákról, művelődési kapcsolataink hagyományáról, valamint szemináriumi foglalkozások keretében (egyes nyelvek szerinti kiscsoportokban) megismerkedhetnek az adott nyelvű szövegek fordításának elméletével és gyakorlatával.

A fordítótábor helyszíne: a Lakiteleki Népfőiskola

A fordítótábor ideje: 2016. augusztus 28-szeptember 4.

A képzés térítésmentes, a tábor teljes idejére a Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány ellátást – szállást és étkezést – biztosít a nyertes pályázók számára.

A fordítótáborba egy legalább 4-5 ezer karakternyi, nyomtatásban meg nem jelent magyarra fordított XX-XXI. századi szöveggel, mint pályamunkával lehet jelentkezni. A pályamunka mellé kérjük csatolni a Lakiteleki Népfőiskola honlapjáról (http://nepfoiskola.lakitelek.hu), letölthető kitöltött és aláírással ellátott jelentkezési lapot, továbbá a fordított szövegrészletet (cím és pontos oldalszám megjelölésével) elektronikus formában..

A pályamunkát és az eredeti szövegrészletet, valamint a jelentkezési lapot (aláírással ellátva, szkennelve) az alábbi e-mail címre várjuk: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. (Esetleges kérdését, észrevételét szintén erre a címre küldheti.) 

A teljes pályázati anyagot másolatban (a választott nyelvnek megfelelően) az alábbi e-mail címre is küldjék el:

A pályamunkák és a jelentkezési lapok beküldési határideje: 2016. július 17.

A beérkező munkákat szakmai zsűri bírálja el, a nyertes pályázókat 2016. július 24-ig értesíti a részvételi lehetőségekről.


A tábor szakmai vezetői:

Kiss Gy. Csaba (Varsói Egyetem)

Mészáros Andor (ELTE Művelődéstörténeti Tanszék)Lezsák Sándor
a Lakiteleki Népfőiskola vezetője
Tóth István
a KEKK Alapítvány kuratóriumi elnöke


Jelentkezési lap letöltése

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Július >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink