2022. december 2. péntek Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc, Olívia, Xavér napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Alsó-Bodrogköz Kollégium

Zárókonferencia és könyvbemutató az Alsó-Bodrogközben

2018. szeptember 22-én, Karcsán mutattuk be a lakiteleki Antológia Kiadó gondozásában megjelent Alsó-Bodrogköz Kollégium című könyvet. A kötet összegzése a közel egyéves kutató- és terepmunkának, melyben hét egyetem ötven oktatója és hallgatója vett részt.

Bővebben ...

Zárókonferenciára készül az Alsó-Bodrogköz Értékfeltáró Kollégium

Az Alsó-Bodrogköz Kollégium kutatói májusban tértek vissza a térség 22 településére: Alsóberecki, Bodroghalom, Cigánd, Dámóc, Felsőberecki, Györgytarló, Karcsa, Karos, Kenézlő, Kisrozvágy, Lácacséke, Nagyrozvágy, Pácin, Révleányvár, Ricse, Semjén, Tiszacsermely, Tiszakarád, Vajdácska, Viss, Zalkod, Zemplénagárd.

Bővebben ...

Beszámoló az Alsó-Bodrogköz Kollégium első köréről

Az Alsó-Bodrogköz Kollégium október 8-án kezdte meg munkáját a vidék 22 településén. Minden településen előzetesen felkerestük a polgármestereket, akik kijelöltek egy olyan helyi vezetőt, aki tisztában volt a település már feltárt és még feltáratlan értékeivel és azok hordozóival.

Bővebben ...

Megtartották első összejövetelüket az Alsó-Bodrogköz és Felső-Bodrogköz kollégiumok

A Lakiteleki Népfőiskola szervezésében, a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hungarikum Bizottság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával megtartotta első összejövetelét a Bodrogköz Kollégium, amely a nevezett terület magyarsága értékeinek, kulturális és szellemi állapotának felmérését tűzte ki céljául. Az értékfeltáró kutatómunkára 2017. október 8. és 15. között kerül majd sor.

Bővebben ...