2020. október 26. hétfő Dömötör, Amanda, Armand napja van. Holnap Szabina, Szabrina napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Kösöntyű Néptánccsoport

Jubiláló Kösöntyű néptánctábor

Már két évtizede, hogy nyaranta a népfőiskolán találkoznak

Két évtizedes múlttal rendelkezik a Kösöntyű néptánctábor, amit minden évben a népfőiskolán rendeznek Balogh Ildikó és Fantoly Gyula szakmai irányításával.

Bővebben ...

Visszatekintő - két évtized

Késő délután volt, amikor egy maroknyi ember gyülekezett a Lévay iskola tornatermében. Senkit sem ismertem közülük, így hát bemutatkoztunk egymásnak, majd leültem egy kispadra. Akkor még csak néztem őket, hogyan tanulják a néptánclépéseket, talán Dél-alföldi csárdást gyakoroltak, vagy somogyit, már homályosan emlékszem. Nem telt el fél óra, s hívtak, hogy álljak be én is a körbe, melynek közepén Gyula mutatta a figurákat.


Bővebben ...

A Kösöntyű Néptánccsoport gyűjtőútja Erdélyben

Az Emberi Erőforrás Minisztériumának és a Népfőiskola Alapítványnak köszönhetően a tánccsoport ez év júliusában Székelyföldet látogatta meg azzal a céllal, hogy bővítse ismereteit onnan, ahonnan erednek a népi szokások, dalok, táncok.

Bővebben ...

Néptáncosok Szakmai Alkotótábora - felhívás

Néptáncosok Szakmai Alkotótábora a lakiteleki Népfőiskolán 2014. június 29.  – július 6. között. Szakmai alkotótáborunkban a néptáncosok ismereteit bővítjük bonchidai magyar és román, tardoskeddi és martosi táncok tanításával, élő zenével.

Részletekhez és a jelentkezési lap letöltéséhez kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Csángó-magyar táncház

Hétfőn este a Népfőiskola Kösöntyű Néptánccsoportja Fantoly Gyula és Lezsákné Sütő Gabriella vezetésével néhány táncot mutatott be a moldvai csángók magyar falvaiban élő és dolgozó pedagógusoknak tartott képzés résztvevőinek.

Bővebben ...

Visszatekintés a Kösöntyű Néptánccsoport 2013. évére

Elsősorban jubileumi évre tekintünk vissza, hiszen immár 20 éve annak, hogy folyamatosan táncolunk különböző koreográfiákat, táncokat, s adjuk tovább 1993 óta. Páratlan évet zártunk tavaly, a “szó”, mindkét értelmében. Fellépéseink száma 2013-ban túlhaladta a huszonegyet, ami természetesen nem egyenlő az egyes műsorban megmutatott, akár öt tájegységből vitt koreográfiák számával.

Bővebben ...

Kalotaszegi női viselet bemutató volt a tánctáborban

A népi kultúra iránt érdeklődő és azt művelő Kösöntyű néptánccsoport tagjai újabb közösségi élményeket és ismereteket gyűjthettek 2013. július 4-én, a lakiteleki Népfőiskolán, a kalotaszegi női viseleteket bemutató előadáson.

Bővebben ...

Visszatekintő - 20 éves gálaműsor (2013)

Május sok felkészüléssel járt, hogy utolsó hétvégéjén, május 26-án megünnepelhessük 20 éves fennállásunkat. A néptánccsoport már az év elején terveket szőtt, ötleteket gyűjtött, ruhákat varratott, színpadképet állított össze, és természetesen addig is eleget tett számos felkérésnek. Sűrített próbáinkból mindenki kivette a részét, és ugyan nem panaszképpen írom, de igen csak elfáradt a csapat.  A német út is hosszú volt, 1400 km-t buszoztunk, igaz teljes kényelemben.

Bővebben ...

20. éves a Kösöntyű - meghívó

A lakiteleki Népfőiskola Néptánccsoportja 2013. május 26-án, vasárnap  gálaműsorral ünnepli 20. éves születésnapját.

Bővebben ...

Csángó-magyar táncház

A moldvai csángók magyar falvaiban élő és dolgozó pedagógusoknak rendezett szakmai tábor záró estéjén táncház volt a lakiteleki Népfőiskolán.

Bővebben ...