2022. december 2. péntek Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc, Olívia, Xavér napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Torockó-Aranyosszék Kollégium

Torockó-Aranyosszék Kollégium záró rendezvénye

2017. május 27-én, a bágyoni művelődési központban került sor a Torockó-Aranyosszék Kollégium záró rendezvényére, ahol a kutatók beszámolói mellett bemutatták a kollégium munkáját összegző kiadványt is.

Bővebben ...

Videó a Torockó-Aranyosszék Kollégium munkájáról

A Torockó-Aranyosszék Kollégium adatgyűjtő munkáját egy videó melléklettel ellátott kötetben összegezték. A résztvevők Torockón, Torockószentgyörgyön és az Aranyosszék településein, összesen 17 helyen jártak. A településekről, természeti és épített értékekről videofelvétel is készült.

Bővebben ...

Második alkalommal kutattak Torockó-Aranyosszéken

A Torockó-Aranyosszék Kollégium résztvevői 2017. március 27. – április 2. között végeztek egy hetes adatgyűjtő terepmunkát Torockón, Torockószentgyörgyön és az Aranyosszék településein, összesen 17 helyen. Az első terepmunka során egy 17 oldalas, 30 pontból álló kérdőívet töltöttek ki a lakosok válaszai alapján az értékek felkutatása céljából. Most, a második forduló alkalmával ezt a munkát folytatták tovább, illetve az első terepmunka alkalmával meglátogatott családokhoz tértek vissza mélyinterjú készítésére. A településekről, természeti és épített értékekről légifelvétel is készült.

Bővebben ...

Újra munkában a Torockó-Aranyosszék Kollégium

Ezen a héten kerül sor a Torockó-Aranyosszék Kollégium második adatgyűjtő terepmunkájára Torockón, Torockószentgyörgyön és az Aranyosszék településein. Az első terepmunkát követően megtörtént a kérdőívek szakmai feldolgozása, ezek alapján a kutatást végző csoportok most mélyinterjúkat fognak készíteni a települések értékőrző személyeivel.

Bővebben ...

Beszámoló a Torockó-Aranyosszék Kollégium első fordulójáról

A Torockó-Aranyosszék Kollégium résztvevői 2016. október 2-9. között végeztek egy hetes adatgyűjtő terepmunkát Torockón, Torockószentgyörgyön és az Aranyosszék településein, összesen 17 helyen. Az első terepmunka során egy 17 oldalas, 30 pontból álló kérdőívet töltöttek ki a lakosok válaszai alapján az értékek felkutatása céljából.

Bővebben ...

Befejeződött a Torockó-Aranyosszék Értékfeltáró Kollégium első fordulója

2016. október 2-án kezdte meg munkáját a Lakiteleki Népfőiskola Torockó-Aranyosszék Értékfeltáró Kollégiuma. Szakmai vezetője dr. Keszeg Vilmos, a Babes-Bolyai Tudományegyetem professzora, technikai vezetője pedig a Népfőiskola munkatársa Sütőné Gulyás Éva.

Bővebben ...

Elkezdte munkáját a Torockó - Aranyosszék Értékfeltáró Kollégium

2016. október 2-án, vasárnap este megkezdte értékfeltáró munkáját a Lakitelek Népfőiskola Torockó-Aranyosszék Értékfeltáró Kollégiuma. Szakmai vezetője dr. Keszeg Vilmos, a Babes-Bolyai Tudományegyetem professzora, technikai vezetője pedig Sütőné Gulyás Éva, a Népfőiskola munkatársa.

Bővebben ...