2021. szeptember 25. szombat Eufrozina, Kende napja van. Holnap Jusztina, Pál napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Szent-Györgyi Albert Kollégium

A kötet-műhely titkai

A Szent-Györgyi Albert Kollégium munkáját egy olyan kötet megjelentetésével fogja zárni, amelynek fejezeteit a kollégistákból álló, interdiszciplináris alkotói közösségek írják. A 2011. november 18-20-a közötti hétvégénk legnagyobb részét az ehhez szükséges munka megalapozásának szenteltük.

Bővebben ...

A Szent-Györgyi Albert Kollégium a World Science Forumon

A Szent-Györgyi Albert Kollégium hivatalosan is részt vett a 2011. november 16-19. között, Budapesten megrendezett World Science Forumon (WSF), amelyet a tudományos és politikai élet – a Világgazdasági Fórum analógiájára – a tudomány Davosaként tart számon.

Bővebben ...

''Egymásért'' – az ötödik képzési hétvége programja

A Szent-Györgyi Albert Kollégium ötödik képzési alkalma 2011. november 18-20. között kerül megrendezésre.

Bővebben ...

Életpályajelző lámpások

A tudományos, kutatói, egyetemi életpályának éppúgy vannak szakaszai és állomásai, elágazásai és vakvágányai, mint bármilyen más hivatásnak. A különböző területek abban is hasonlóságot mutatnak, hogy érdemes a múltbeli cselekedeteket rendszeresen átgondolni, a jelenlegi helyzetet felmérni, a jövőbeli lehetőségekre pedig forgatókönyveket készíteni.

Bővebben ...

Fókuszban a kutatói életpálya – a negyedik képzési alkalom programja

A Szent-Györgyi Albert Kollégium negyedik képzési alkalma 2011. szeptember 30. – október 2. között kerül megrendezésre.

Bővebben ...

Szakma, csapatmunka, közösség

E szavak fémjelezték a Szent-Györgyi Albert Kollégium harmadik képzési alkalmát, amelyre a Lakitelek Népfőiskola Kárpát-medencei Népfőiskolai Szabadegyeteme keretében került sor 2011. július 1-6. között.

Bővebben ...

Média megjelenések


A Szent-Györgyi Albert Kollégium média megjelenései

Bővebben ...

A harmadik képzési alkalom programja

A Szent-Györgyi Albert Kollégium harmadik képzési alkalma 2011. július 1-6. között, a Kárpát-medencei Népfőiskolai Szabadegyetem keretében kerül megrendezésre.

Bővebben ...

Beszámoló a második képzési alkalomról

Míg az első, februári képzési alkalom az addig csak önéletrajzi adatokat valóságos személyekké, a Lakiteleket Szentkirállyal összekötő út menti épületegyüttest az alma matert jelentő Népfőiskolává és az ismeretlent közös élményekké változtatta, addig a május 6-8. között megtartott kollégiumi hétvége sűrűbbé és erősebbé szőtte a mindannyiunkat összekötő hálót.

Bővebben ...

A második hétvége programja


A Szent-Györgyi Albert Kollégium második képzési hétvégéje 2011. május 6-8. között kerül megrendezésre.

Bővebben ...