Ma 2018 december 17. hétfő, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Czakó Gábor: A honfoglalás revíziója

E-mail Nyomtatás PDF

Kik, hogyan és mikor foglaltak hont a Kárpát-medencében bő ezer évvel ezelőtt? kérdezi Szentkatolnai Bálint Gábor 1901-ben megjelent, A honfoglalás revíziója című könyvében. Kérdését meg is válaszolja. Ám a mai iskolai tananyagok keletkezésük pillanatában elavult válaszokat ismételgetnek. Nagyjából úgy, ahogy százvalahány éve tették.

Tovább
 

Népfőiskola hírei a Lakiteleki Újság júliusi számában

E-mail Nyomtatás PDF

A harminc esztendős Lakiteleki Újság minden lapszámában beszámol a Lakitelek Népfőiskola aktuális híreiről. Nemrégiben jelent meg az újság júliusi kiadása.

Tovább
 

Értékszínező készül Agyagosszergényben

E-mail Nyomtatás PDF

A Közi Horváth József Népfőiskola év végére tervezi egy térségi értékszínező kiadását, mely nemcsak gyerekeknek készül. A képeket Káldy Márton fotózza és Mira Kóbor rajzolja. Az előkészületek már elkezdődtek.

Tovább
 

A RETÖRKI megjelent kötetei és munkatársainak publikációi 2013-2018

E-mail Nyomtatás PDF

A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum legfontosabb feladatai között tartja számon a dokumentumok feldolgozását, elemzését és nyilvánossá tételét. Ehhez az okokat feltáró, a miértekre választ kereső tudományos kutatómunka kell.

Tovább
 

Pogácsák a professzortól - Egy iskola jelentkezik: tanulmányok M. Kiss Sándor tiszteletére

E-mail Nyomtatás PDF

Utak a Teleki térről címmel a Retörki-könyvek 34. megjelent darabja a maga nemében sajátos tanulmánykötet. Szekér Nóra, Kávássy János és Nagymihály Zoltán összeállításában 25 fiatal történész munkái – esszék és tanulmányok – kerültek a sorozatszerkesztő Bíró Zoltán asztalára és a tisztelt olvasó kezébe. Érdemes áttekintetünk, ki ez a 25 alkotó, és mi (ki) kapcsolja őket össze.

Tovább
 

Lakitelek értékei kiállítás augusztusban a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Augusztus 25-én szombaton nyitják meg a Lakitelek Népfőiskolán a Hungarikumok, helyi értékek című kiállítást. A tíz esztendővel ezelőtti kiállításhoz hasonlóan a helyi értékeket mutatják be, az Értékmentő Emlékezet című könyv, valamint a helyi értéktárba bekerült és várományos értékek kiegészítésével.

Tovább
 

Évről évre nő az érdeklődés a bugaci törzsi gyűlés iránt

E-mail Nyomtatás PDF

Egyebek mellett hagyományőrző seregszemle és a hun–avar–magyar örökséget bemutatókiállítások is láthatók majd a Lezsák Sándor fővédnökségével tartandó Kurultajon.

Tovább
 

Alföldi táncokat tanultak a gyerekek

E-mail Nyomtatás PDF

Nyárádmagyarósi és kalotaszegi táncokat tanultak a gyerekek a kecskeméti Hírös Tanoda néptánctáborában, melynek ezúttal a Lakitelek Népfőiskola adott otthont. Az 52 táncos és felkészítőik Lezsák Sándorné Sütő Gabriella meghívására érkeztek a népfőiskolára.

Tovább
 

Zenével erősítik az összetartozást

E-mail Nyomtatás PDF

A négy éve alakult Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar tartott táborzáró koncertet a napokban a Lakitelek Népfőiskolán. A fúvószenekar, amely a Kárpát-medencében élő magyar ajkú, zenét tanuló, zenét művelő fiatalokból szerveződött, idén negyedik alkalommal rendezte meg a nyári zenei táborát, ezúttal 54 résztvevővel a népfőiskolán.

Tovább
 

Rejtő Jenő a II. lakiteleki karikatúra-alkotótáborban

E-mail Nyomtatás PDF

Tavaly már hírt adtunk róla, hogy a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány egyhetes karikatúra-alkotótábort szervezett, kifejezetten hagyományteremtő szándékkal.

Tovább
 


10. oldal / 178

Állásajánlataink


Aktuális állásajánlataink

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. December >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink