Ma 2018 december 17. hétfő, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

László Gyula kiállítás megnyitó és szoboravató

E-mail Nyomtatás PDF

A Keleti Nyitás Műfordító és Országismereti Tábor keretében 2018. augusztus 28-án, kedden délben László Gyulára emlékezünk. Szakolczay Lajos nyitja meg László Gyula: „50 rajz a honfoglalókról” című kiállítását. László Gyula bronz mellszobránál avatóbeszédet mond dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Tovább
 

Kétnapos kirándulásra utazhatnak a Hungarikum vetélkedő legjobbjai

E-mail Nyomtatás PDF

A Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő győztesei vesznek részt azon a kétnapos kiránduláson, amelyet Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a vetélkedő fővédnöke vezet. A kirándulók több helyszínen tekintik meg a hungarikumokat.

Tovább
 

Útkeresés két korszak határán című emlékkonferencia Győrben

E-mail Nyomtatás PDF

A Közi Horváth József Népfőiskola a Közi Horváth József Emlékév keretében augusztus 25-én, szombaton egész napos konferenciával emlékezik a Katolikus Szociális Népmozgalom megalakulásának 75. évfordulójára a győri Szemináriumban. A program 18 órakor püspöki szentmisével zárul a Székesegyházban.

Tovább
 

Egész héten sakkozó magyarok a Lakitelek Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Augusztus 20-26. között rendezik meg huszonharmadik alkalommal a Kárpát-medencében Sakkozó Magyarok Világtalálkozóját Lakiteleken. A találkozó augusztus 20-án délután ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, melyen Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja mondott köszöntőt.

Tovább
 

Meghívó Lakitelek helyi értékei című kiállítás megnyitójára

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakitelek Népfőiskola tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a Lakitelek helyi értékei című kiállítás megnyitójára. A kiállítás helye: Lakitelek Népfőiskola, Kölcsey Ház, időpontja: 2018. augusztus 25. (szombat) 10.00 óra.

Tovább
 

Szent István-i Magyarország

E-mail Nyomtatás PDF

Már Géza nagyfejedelem felismerte, hogy a pogány és nomád életformát élő, a kalandozó hadjáratokat hosszú évtizedek után elveszítő magyarság a 962-ben létrejött Német–római Birodalom mellett csak úgy maradhat fenn és őrizheti meg önállóságát, ha csatlakozik a keresztény kultúrkörhöz, amely állam- és társadalomszervező erővel rendelkezett a középkorban.

Tovább
 

„Örök pillér a nemzet”

E-mail Nyomtatás PDF

Az arisztokrácia mögött ott volt több száz év tudata, ereje, kivérzésével megszűntek az emberek igazodási pontjai. Bíró Zoltán: Ki kell alakítani egy minőségi társadalmat, ebben minden értelmiséginek feladata van. Nem kell hozzá megváltótudat, csak az, hogy szolgálni akarjam a közösséget.

Tovább
 

Szent Imre-tábor a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Gazdag programokkal várták a Szent Imre nevét viselő településekről érkezett gyerekeket a Lakitelek Népfőiskolán. Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke meghívására 73 diák és 14 tanár vendégeskedett az első alkalommal megrendezett Szent Imre-táborban az elmúlt héten.

Tovább
 

Bahget Iskander még mindig tele van energiával

E-mail Nyomtatás PDF

„Szeretném folytatni a tanyavilág dokumentálását, ezt egyszerűen nem hagyhatom abba” – a kedden hetvenötödik születésnapját ünneplő, Hetény­egyházán élő fotóművész, Bahget Iskander továbbra sem fogy ki a témákból és az energiából. A Cifrapalotában hétfőn 17 órakor nyíló kiállítása szeptember 10-ig látható.

Tovább
 

Liberalizmus Magyarországon a rendszerváltás idején - Az SZDSZ-jelenség

E-mail Nyomtatás PDF

Egy percig sem hittük, hogy megszűnt volna az SZDSZ 2013. október 30-án. Tézisei virulensebben élnek tovább a mai magyar ellenzéki politikában, mint korábban bármikor. És immár különféle „civil” interpretációkban is megjelennek. A párt lényegéről, ideológiájáról írt könyvet Az SZDSZ jelenség címmel a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet három munkatársa: Orosz Tímea, Halmy Kund és Fricz Tamás. Halmy Kunddal beszélgettünk.

Tovább
 


8. oldal / 178

Állásajánlataink


Aktuális állásajánlataink

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. December >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink