Ma 2019 február 17. vasárnap, Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Gyászjelentés

E-mail Nyomtatás PDF

S. Kovács Sándor a Népfőiskola Alapítvány dolgozója, a portaszolgálat vezetője 2011. szeptember 8-án tragikus hirtelenséggel elhunyt. 1992 óta, 19 évig volt megbízható, határozott, munkatárs és barát. Felejthetetlen kollégánktól végső búcsút veszünk a lakiteleki temetőben szeptember 15-én csütörtökön 14 órakor, ezt követi 15 órakor a lakiteleki katolikus templomban gyászmise.

Tovább
 

A Tiszaalpári Hirmondó cikke a 12. Együtt egymásért találkozóról

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakiteleki Népfőiskolán június 25-én már 12. alkalommal rendezték meg az „Együtt egymásért az akadálymentes élet reményével” elnevezésű találkozót. A rendezvény elindítása Lezsák Sándornak, az országgyűlés alelnökének nevéhez fűződik. Erre a találkozóra a gyengén látók és a mozgássérültek Bács-Kiskun megyei csoportjai kapnak meghívást, amit idén a 38 csoport közül 30 el is fogadott.

Tovább
 

Törvény kell a tanyáknak

E-mail Nyomtatás PDF

Összefoglaló a Tanyakollégium  tavaszi kutatómunkájáról

Befejezte munkáját a 2009-2011-es, vagyis a második kiskunsági Tanyakollégium. Folytatásaként annak, amely 2002-2003-ban zajlott. Akkor indult el az a folyamat, amelynek eredményeként az Országgyűlés 2009 májusában határozatot fogadott el a tanyák és a tanyás térségek megőrzéséről, fejlesztéséről.

Tovább
 

''Hungarikumok, nemzeti kincsek'' - pályázati felhívás

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakiteleki Népfőiskola „Hungarikumok, nemzeti kincsek” címmel pályázatot és versenyt hirdet a Kárpát-medence általános és középiskoláiban tanuló diákok részére.

A részletes kiírás megtekintéséhez és jelentkezési lap letöltéséhez kattintson ide!

 

MIT-tábor és tisztújító küldöttgyűlés hétvégén Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

Szeptember 2–4. között Lakiteleken szervezi meg táborát a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT). A találkozó célja, hogy a tagszervezetek nagyobb létszámban megjelenő  képviselői jobban megismerhessék egymást, lehetőségük legyen a MIT tevékenységének tervezésébe bekapcsolódni, és a magyarországi partnerszervezetekkel közvetlen kapcsolatba lépni.

Tovább
 

Képgaléria frissítés

E-mail Nyomtatás PDF

Képtárunk öt új galériával frissült:

1. Kárpát-medencei képzőművészek alkotótábor zárókiállítás képei
2. Kárpát-medencei sakkozó magyarok XVI. találkozója, díjkiosztó
3. Ikonfestő műhely kiállításmegnyitó és ikonszentelés
4. A Szent István Kápolna színes üvegablakainak felszentelése
5. Kárpát-medencei Testvértalálkozó és Honosítási Ünnepség

Ide kattintva megtekinthetik a képeket

 

Felújították Molla Szadik síremlékét

E-mail Nyomtatás PDF

Felújították Molla Szadiknak (1836–1892), Vámbéry Ármin neves keletkutató, őstörténész és nyelvtudós Üzbegisztánban született munkatársának a velencei református temetőben lévő síremlékét.

Tovább
 

A vízilabdasport fejedelmét díszpolgárrá választották

E-mail Nyomtatás PDF

Közös ismerősünknek, kinek élettörténetét a közelmúltban e lap hasábjain is megismerhettük, a budapesti II. kerület képviselő testülete ez év júniusában díszpolgári címet adományozott.

Tovább
 

Országzászló harangavatással

E-mail Nyomtatás PDF

Nyolcvannyolc, határon túli magyar tette le a magyar állampolgársági esküt szombaton délelőtt Lakiteleken. Az ünnepséggel egy időben felavatták az új lakiteleki országzászlót és az emlékezés harangját a Templom téren.

Tovább
 

A Tanyaprogram döntő változást hoz a vidék életében!

E-mail Nyomtatás PDF

„Olyan alapvető változást jelent a tanyaprogram, amelyen akár a magyarság megmaradása is múlhat, hiszen ennek segítségével a vidéki térségben élő családok megtalálhatják a megélhetésüket” – jelentette ki Ángyán József, a vidékfejlesztési minisztérium parlamenti államtitkára a Tanyafejlesztési Program első szakmai tájékoztató rendezvényén Lakiteleken.

Tovább
 


165. oldal / 182

Állásajánlataink


Aktuális állásajánlataink

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021
25262728   

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink