2021. október 17. vasárnap Hedvig, Hédi napja van. Holnap Lukács napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek


Virágkertészetünk kínálata

Virágkertészetünkben sokszínű árvácskák és krizantémok kaphatók! 

Várjuk érdeklődésüket!

virágkertészet árlista 1015 2

Bővebben ...

XX. Lakiteleki Filmszemle Sára Sándor emlékezetére − az előzsűri döntése

A XX. Lakiteleki Filmszemlére hazai és határon túli alkotóktól 178 film érkezett. Az előzsűri a beküldött alkotásokat 2021. október 12−13. között értékelte Lakiteleken a Népfőiskolán, melynek eredményeképpen 34 filmet javasoltak a szemle versenyprogramjába.

 

Bővebben ...

Kertészetünkben megvásárolható zöldségfélék

Kertészetünk az alábbi zöldségféléket kínálja megvásárlásra.

Szeretettel várjuk kedves Vásárlóinkat  üvegházunk eladóterében nyitva tartási rendünk szerint (hétvégén zárva vagyunk!), illetve szerdán és vasárnap a lakiteleki piacon!

Bővebben ...

Tájékoztató a VIZA rendszerről

Kedves Vendégeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2016. évi CLVI. törvény értelmében 2021 szeptember 1-től csak fényképes igazolvány birtokában lehet szállodánkba és minden más szálláshelyünkre bejelentkezni, beleértve a babákat, kisgyerekeket is. Ennek hiányában a törvény értelmében nem fogadhatjuk Vendégeinket.

 

Bővebben ...

A Robotika Kollégium első kurzusa

A Robotika Kollégium első hétvégéje szeptember 24. péntek estétől, 26.vasárnap délig tartott. A kollégium kezdő hétvégéjén más kollégiumokhoz képest rendhagyóan egy előadóval Kiss Róberttel, a Bányai Júlia Gimnázium, matek, kémia, informatika szakos tanárával tartotta meg a hétvégi előadásait és gyakorlati műhelymunkáit a robotika világában.

Bővebben ...

Ellátogatott hozzánk a Szent György Népfőiskola

Nagy örömünkre szolgált Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben, a Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat nagytérségi központjában vendégül látni a Szent György Népfőiskola résztvevőit.

Bővebben ...

Lezajlott a Népfőiskola Alapítvány Karikatúra pályázatának zsűrizése

2021. szeptember 27-én került sor a Népfőiskola Alapítvány által kiírt Karikatúra pályázat beérkezett pályaműveinek zsűrizésére a Hungarikum Liget Kölcsey Házában.

Bővebben ...

Orosz műveltségi vetélkedő

2021. szeptember 18-19-én, immáron tizedik alkalommal nyújtott otthont a lakiteleki Népfőiskola, illetve a Hungarikum Liget a középiskolások számára meghirdetett Orosz műveltségi vetélkedőnek.

Bővebben ...

Együttműködési megállapodást kötött a Lakitelek Népfőiskola és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a Lakitelek Népfőiskola és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) a népfőiskolán zajló Innováció Kollégium első szakmai képzésének zárásaként vasárnap.

Bővebben ...

Fajka József festőművész kiállítása

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2021. szeptember 24-től Fajka József festőművész Átiratok című kiállítására!

A kiállítás október végéig lesz megtekinthető!

 

Fajka József kiállítás meghívó web 

Hallássérültek látogattak el Nimród Footgolf Parkunkba

Néhány hete már jártak nálunk, akkor Bőhm Zoltán a FAIR WAY SE footgolf játékosa kalauzolta a vendégeket végig a pályán, és ismertette meg a sportágat. Az akkori bemutató annyira megtetszett vendégeinknek, hogy önállóan is kipróbálták a footgolfot. Vezetőjük Kun Krisztián szerint: - "Mindenki jól érezte magát, különös élményben volt részünk!" A tartalmas játékot követően, finom ebédjüket a Tisza Étterem teraszán fogyasztották el. Mind a Nimród Footgolf Sportegyesület, mind pedig a Hungarikum Liget vezetősége és dolgozói nyitottak és elkötelezettek a fogyatékossággal élő emberek sportolási lehetőségeinek biztosítása mellett. A fogyatékos sport egyik "fellegvára" lesz a közeljövőben megépülő Kárpátia Rendezvényház is. Köszönjük vendégeinknek, hogy ellátogattak hozzánk, szeretettel várjuk Őket legközelebb is!

 A találkozóról készült kisfilmek is megtekinthetők a Hungarikum Liget YouTube csatornáján.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinkovits Imre nevével fémjelzett film-és színházművészeti kollégium indul

Sinkovits Imre munkássága ad keretet annak a novemberben induló kollégiumnak, amely során a filmelmélet, filmesztétika, kultúra és nemzetpolitika kapcsolatát, valamint a szépirodalom, ezen belül pedig a ponyvairodalom területeit neves szakemberek irányításával dolgozzák fel az érdeklődő fiatalok. A Nemzet Színészéről elnevezett kollégium részleteiről kedden tartottak sajtótájékoztatót a Hungarikum Ligetben. 

Bővebben ...