2022. szeptember 30. péntek Jeromos, Médea napja van. Holnap Malvin napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

IMG 1847

2022. június 26. és július 3. között rendezzük meg a több évtizedes hagyománnyal rendelkező néptáncosok szakmai alkotótáborát. A résztvevők ismereteit baracskai (bácskai) és szucsági táncok tanításával bővítjük, élő zenével kísérve.
Nagybaracska a Duna-Tisza közén, Bácska területén fekszik. Kis Zoltán, a Szeremlei Néptáncegyüttes művészeti vezetője tanítja a baracskai tánc motívumait. Nagybaracskáról hagyományőrzők is érkeznek.


Szucság az erdélyi Kolozs megyében helyezkedik el, a Nádasmente kapuja. Kalotaszeg Nádasmente kistájához sorolják, bár kultúrájában eltér a vidék falvaitól. Balogh Ildikó és Fantoly Gyula tanítja meg a szucsági táncot a tábor résztvevőinek.  

További információk az alábbi felhívásban olvashatók.

neptanctabor 2022

Jelentkezési lap innet tölthető le: LETÖLTÉS