2021. szeptember 21. kedd Máté, Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

A Wojtyla Barátság Központ szervezésében, a Népfőiskola Alapítvány támogatásával a lakiteleki Hungarikum Ligetben látta vendégül a kecskeméti népkonyha gondozottjait Lezsák Sándor, az alapítvány kuratóriumának elnöke. A nehézsorsú emberek előzetesen a Tőserdő természeti szépségeiben gyönyörködtek.

 

 woytila latogatas

                                                                                                                                     (Fotó:Tódor Norbert)

 

A Hungarikum Ligetben Hágen Ádám, a Népfőiskola munkatársa fogadta az érkezőket. A Széchenyi-teremben rövidfilm segítségével ismerkedtek a vándorok a helyszín nyújtotta lehetőségekkel.

– Az „értékek kikötője”, a Hungarikum Liget egy különleges tér, ahol megannyi szellemi táplálék és lelki felüdülés várja a nyitott szívvel érkezőket. Nem csak az épület-együttes termeiben helyet kapó kiállításokon, de a liget minden szegletéből a magyar múlt öröksége, a nemzeti és keresztény panteon nagyjai köszönnek vissza. A pihenés, a szórakozás, a tartalmas kikapcsolódás minden lehetősége adott az ide látogató vendégek számára – fogalmazott Hágen Ádám, mielőtt a vetítővásznon megjelentek az imázsfilm képkockái.

A bemutatót követően bejáráson vettek részt a látogatók, melynek során lábukkal is érintették a Hungarikum Liget impozáns objektumait. A szemle után pedig finom ebéddel kedveskedtek a vendéglátók Kecskemét szegényeinek.

A testet-lelket felüdítő kulturális kalandtúra a Gyarmati Dezső Tanuszodában önfeledt fürdőzéssel ért véget.

 

(forrás: https://wojtyla.hu/)