2022. szeptember 25. vasárnap Eufrozina, Kende napja van. Holnap Jusztina, Pál napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Tombol a nyár, de fontos, hogy a legmelegebb évszakban se feledkezzünk meg a véradásról!

 

A vér mással nem pótolható, így a folyamatos, biztonságos vérellátás fenntartása érdekében a Magyar Vöröskereszt véradást szervez a Népfőiskolán is, amelynek időpontja:

2021. július 23-án, reggel 8 órától 12 óráig.

veradas nepfoiskola

Számítunk az önzetlen véradók segítségére, amellyel három embert életét is megmenthetjük

 

Véradásra jelentkezhet:

  • aki már elmúlt 18 éves, de még nincs 65 esztendős (első véradók esetén a felső korhatár 60 év),
  • testsúlya eléri az 50 kg-ot
  • egészségesnek érzi magát.

A véradáshoz szükséges dokumentumok: személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya. Egy véradás alkalmával 450 ml vért vesznek le, mely elegendő három ember életének a megmentéséhez. Két véradás között minimum 56 napot kell várni. Nem adhatnak vért a kismamák és gyermeküket szoptató édesanyák, továbbá bárki, aki az elmúlt fél évben tetováltatott vagy egzotikus helyen vakációzott. 

További információk: www.veradas.hu, a www.ovsz.hu oldalakon, valamint a Magyar Vöröskereszt ingyenes véradós mobilappján tájékozódhatnak.