2022. június 25. szombat Vilmos, Maxim napja van. Holnap János, Pál napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


A Lakiteleki Népfőiskola, a Tolsztoj Társaság, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet orosz-magyar műfordítói táborban való részvételre. A pályázati felhívásra azoknak az orosz-magyar műfordítás iránt érdeklődő, 35 év alatti fiataloknak jelentkezését várjuk, akik elhivatottságot éreznek orosz nyelvű szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt.

A műfordítói táborban a résztvevők előadásokat hallhatnak a kortárs orosz irodalomról, az orosz kultúra sajátosságairól, és szemináriumi foglalkozások keretében megismerkedhetnek az orosz nyelvű szövegek magyarra fordításának elméletével és gyakorlatával.

A fordítótábor helyszíne:    Lakiteleki Népfőiskola

A fordítótábor ideje:           2021. augusztus 23-29.

A szervezők a fordítótábor idejére díjmentes szállást, étkezést és a foglalkozásokon való térítésmentes részvételi lehetőséget biztosítanak a nyertes pályázók számára.

A fordítótáborba egy minimum 8.000 – maximum 12.000 karakterből álló, oroszról magyarra fordított szépirodalmi szöveggel mint pályamunkával, valamint a Lakiteleki Népfőiskola vagy a Tolsztoj Társaság honlapjáról (www.nepfolakitelek.hu vagy www.tolsztoj-tarsasag.hu) letölthető jelentkezési lappal lehet jelentkezni.

A pályamunkákat és a jelentkezési lapokat pdf formátumban az alábbi e-mail címre várjuk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A pályamunkák és a jelentkezési lapok benyújtásának határideje: 2021. július 1.

A beérkező pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, és a legjobb pályázókat 2021. július 8-ig értesíti a részvételi lehetőségről.

Lakitelek, 2021. május 3.

  Szűcs Olga                                                              Lezsák Sándor

           a Tolsztoj Társaság elnöke                             a Tolsztoj Társaság tiszteletbeli elnöke

 

A tábor felhívása megtekinthető ide kattintva!

A tábor jelentkezési lapja letölthető ide kattintva!