2022. június 25. szombat Vilmos, Maxim napja van. Holnap János, Pál napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


A Lakiteleki Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet mongol-magyar műfordítói táborban való részvételre. A pályázati felhívásra azoknak a mongol–magyar műfordítás iránt érdeklődő személyeknek a jelentkezését várjuk, akik elhivatottságot éreznek mongol nyelvű szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt.

A műfordítói táborban a résztvevők előadásokat hallhatnak a kortárs mongol irodalomról, a mongol kultúra sajátosságairól, a mongol sajtónyelvről, a mongol és a magyar nyelv egybevető nyelvtanáról valamint szemináriumi foglalkozások keretében megismerkedhetnek a mongol nyelvű szövegek magyarra fordításának elméletével és gyakorlatával.

A fordítótábor helyszíne:        Lakiteleki Népfőiskola

A fordítótábor ideje:               2021. augusztus 23-29.

A képzés térítésmentes, a tábor teljes idejére a Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány ellátást – szállást és étkezést – biztosít.

A fordítótáborba egy minimum 3.000 – maximum 4.000 karakterből álló, mongolról magyarra fordított, szépirodalmi szöveggel vagy a mongol műveltséghez kapcsolódó tanulmánnyal, esszével lehet jelentkezni. A pályamunkák mellé kérjük csatolni a Lakiteleki Népfőiskola honlapjáról (http://nepfolakitelek.hu/) letölthető, kitöltött és aláírással ellátott jelentkezési lapot is. További részletekről az alábbi e-mail címen lehet érdeklődni: lEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A pályamunkákat, valamint a jelentkezési lapot pdf formátumban az alábbi e-mail címre várjuk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A pályamunkák és a jelentkezési lapok benyújtásának határideje: 2021. július 1.

A beérkező pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, és a nyertes pályázókat 2021. július 8-ig értesíti a részvételi lehetőségről.

Lakitelek, 2021. május 3.

Lezsák Sándor                                                                                  Majoros Judit           

a Lakiteleki Népfőiskola vezetője                                              a KEKK Alapítvány kuratóriumi elnöke

 

A tábor felhívása megtekinthető ide kattintva!

A tábor jelentkezési lapja letölthető ide kattintva!