2021. április 11. vasárnap Leó, Glória, Szaniszló napja van.Költészet napja Holnap Gyula napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Aktuális hírek

Rangos műfordítói díj várományosa lett Goretity József, a Debreceni Egyetem Szlavisztikai Intézetének igazgatója, a Debreceni Egyetem Orosz Központjának vezetője, a Tolsztoj Társaság alelnöke, aki a lakiteleki Népfőiskola műfordítói táborának egyik szervezője.

Az oroszországi Sajtóügyi és Könyvkiadási Ügynökség (Roszpecsaty) égisze alatt működő, az orosz irodalom idegen nyelvekre fordítását támogató Insztyitut Perevoda 2011-ben Read Russia elnevezéssel nemzetközi műfordítói díjat alapított. A díjat kétévenként ítélik oda azoknak a műfordítóknak, akik a megelőző két évben az orosz irodalom valamely művének legjobb idegen nyelvű műfordítását alkották meg. A díj kiírása szerint a jelöltek négy kategóriában versengenek a rangos elismerés elnyeréséért: Klasszikus orosz irodalom, XX. századi orosz irodalom, Kortárs orosz irodalom, Orosz költészet.
A 2020-as díjra 30 ország 176 műfordítója kapott jelölést. A 14 tagú, tekintélyes nemzetközi szakemberekből álló zsűri a jelöltekből előbb összeállított egy 90 főből álló úgynevezett „hosszú listát” (október 31.), aztán egy 38 főből álló „rövid listát” (november 7.), majd a hagyományoknak megfelelően az Insztyitut Perevoda kétévenként megrendezett nemzetközi kongresszusának (november 12-14.) záróakkordjaként nyilvánosságra hozta a finalisták névsorát. A döntés értelmében a Kortárs orosz irodalom fordításának kategóriájában a finalisták közé került Goretity József is Narine Abgarjan Égből hullott három alma (Typotex Kiadó, 2019) című regényének magyarra fordításáért. 

 
Az esemény részletes bemutatása az alábbi linken olvasható, illetve tekinthető meg:
https://institutperevoda.ru/info/news/vi-mezhdunarodnyy-kongress-perevodchikov-zavershil-svoyu-rabotu/

A kategória-győztesek kihirdetésére 2020. december 22-én, Moszkvában kerül sor.
  
Magyar Hírlap
 

Szállodai szolgáltatások árai

A legmodernebb igények szerint újjáépített szállodánk a Hotel Club Tisza, mely gyönyörűen parkosított környezetben, klímatizált, 2-4 ágyas szobákkal, szolíd árakkal, TV-vel, ingyenes wifivel és parkolással, valamint a Tisza Vendéglőben elfogyasztható finom magyaros ételekkel várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. Amennyiben aktívan töltené szabad idejét, nálunk uszoda és termálfürdő, kispályás focipálya, minigolf, asztalitenisz, billiárd és csocsó áll rendelkezésre. Itt mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb kikapcsolódási formát! Kincsem Fogadónkban 20 db kétágyas és 13 db háromágyas klimatizált, TV-vel, zuhanyzóval felszerelt szoba található.

Tiszavirág Vendégházunk akadálymentes épületben, háromágyas, tetőtéri, klímaberendezéssel, zuhanyzóval felszerelt szobákat kínál azoknak, akik kisebb-nagyobb létszámú csoporttal, családdal, vagy baráti társasággal, munkahelyi vagy iskolai közösséggel szeretnének megszállni, vagy egy általunk meghirdetett programon részt venni.

Várjuk Önöket Szeretettel!

 

A táblázat ide kattintva letölthető!