2021. február 25. csütörtök Géza, Alexander napja van. Holnap Edina, Szvetlána napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


2020. október 22-én 17 órai kezdettel került sor az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 64. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésre Lakiteleken. 

 Az emlékezőket Madari Róbert, Lakitelek polgármestere köszöntette, ünnepi beszédet mondott Hajagos Csaba történész, muzeológus. A megemlékezésen az Eötvös Iskola diákjai és a Muraközy János Hagyományőrző Egyesület vitézei tartottak ünnepi műsort. 

​Az ünnepi műsor és beszédek elhangzását követően Lezsák Sándor átadta a 2020. évi Kátay Ösztöndíjat és Simon István Ösztöndíjat. Kátay Ösztöndíjat, melynek összege 500.000 forint Hajagos Csaba történész, muzeológus, a Simon István Ösztöndíjat, melynek összege 250.000 forint pedig Szepesi Gergő, a mezőörsi Magyar Műhely Alapítvány irodavezetője kapta. 

A megemlékezés zárásaképpen a jelenlévők elhelyezték az emlékezés koszorúit, majd ezt követően ökumenikus istentiszteletre került sor a római katolikus templomban.