2021. február 25. csütörtök Géza, Alexander napja van. Holnap Edina, Szvetlána napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Fiatal Politológusok Találkozóját a Lakitelek Népfőiskolán a közelmúltban.

Az IKON által szervezett találkozón a harminc éve tartott első szabad választásokra emlékeztek és ebben a témában hirdettek pályázatot is a fiatal politológusok számára. A legjobb nyolc egyetemista kapott lehetőséget arra, hogy a szakmai zsűri előtt bemutassa pályamunkáját. A zsűri tagja volt: dr. Kasznár Attila egyetemi docens, Nagy Dóra az IKON elnöke, Házi Balázs és Nagy Mihály Zoltán a RETÖRKI munkatársai. A szervezők célja, hogy a találkozóval bemutatkozási lehetőséget teremtsenek a fiatal politológusok számára – nyilatkozta hírportálunknak Hágen Ádám, főszervező. Azt is elmondta, hogy az elkészült pályamunkákat egy kiadványban is megjelentetik, a zsűri tagjainak tanulmányaival kiegészítve.

Arról is beszámolt, hogy az IKON tavaly elindította a fiatal tehetségek programját, amellyel olyan fiatal művészeknek adnak lehetőséget, akik még nem tudták megmutatni a tehetségüket. Számukra írták ki az Élet a korona idején című pályázatukat és a beérkezett legjobb alkotásokból nyílt kiállítás a találkozó keretében. ​Az első helyezett Magyari Botond lett, a második Fehér Szebasztián, harmadik pedig Cseh Júlia. Különdíjat kapott Bősze András és Kóródi Patrícia. Lám Ferenc közönségdíjas lett.
 
https://www.baon.hu/
 

Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!