2021. március 6. szombat Leonóra, Inez napja van. Holnap Tamás, Tomaj napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

2020 08 15 01

 

A Mindszenty Társaság Pákh Tibornak adományozta a Mindszenty Emlékérmet.

 

Az elismerést Pákh a Magyarországért és a magyar szabadságért a megpróbáltatások idején is vállalt áldozatos szolgálatáért, Mindszenty József tanításához, tanúságtételéhez és szellemi örökségéhez való hűségéért, a főpásztor emlékét őrző és azt életben tartó, szoborállító tevékenységéért kapta.

2020 08 15 02

Pákh Tibor az emlékérmet csütörtökön vette át Pilisvörösváron, a Szent Erzsébet Otthonban, Mindszenty szobra mellett. A 96 esztendős díjazottat a Mindszenty Társaság nevében Horváth Béla laudálta. A méltatást Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnökének, a Mindszenty Társaság ügyvezető elnökének köszöntője és a Mindszenty Emlékérem átadása követett. Pákh Tibor a nemzeti ellenállás legendás személyisége, akit a kommunista időkben üldöztek, bebörtönöztek, megkínoztak.

 

 

Magyar Hírlap

 

FOTÓ: MH