2021. június 17. csütörtök Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke 2020. február végén „Kinek legszebb a kézírása?” címmel hirdetett pályázatot általános iskolás gyermekek részére. Anyák napjához kapcsolódóan különböző műveket kellett lemásolniuk a pályázaton részt vevő gyermekeknek.Az 1-2. osztályosok Ágh István: Édesanyám, virágosat álmodtam c. versét, a 3-4. osztályosok Petőfi Sándor: Füstbe ment terv c. versét, az 5-6. osztályos tanulók József Attila: Mama c. versét, a 7-8. osztályos tanulók Csoóri Sándor: Anyám fekete rózsa c. versét másolhatták le.

A koronavírus járványra tekintettel ebben az esztendőben lehetőség volt elektronikus úton is benyújtani a lemásolt műveket.

A Népfőiskola Alapítvány által felkért pedagógusok – általános iskolai tanító, magyar szakos tanár – bírálták a beérkezett kézírásokat. A 271 mű valamennyi készítője jutalomban részesül győztes, különdíjas és díjnyertes kategóriában.

A díjazottak listája megtekinthető Lezsák Sándor és a Lakitelek Népfőiskola honlapján ide kattintva.


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!