2021. október 17. vasárnap Hedvig, Hédi napja van. Holnap Lukács napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


A Lakiteleki Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet mongol-magyar országismereti táborban való részvételre. A pályázati felhívásra azoknak a mongol nyelv és kultúra iránt érdeklődő, 35 év alatti fiataloknak jelentkezését várjuk, akik nyitottak a mongol nyelv és Mongólia kultúrájának megismerésére.


Az országismereti táborban a résztvevők előadásokat hallhatnak a mongol irodalomról és történelemről, a mongol kultúra sajátosságairól, a mai Mongóliáról. Valamint szemináriumi foglalkozások keretében megismerkedhetnek a mongol nyelv alapjaival is.

Az országismereti tábor helyszíne: Lakiteleki Népfőiskola

Az országismereti tábor ideje: 2020. augusztus 23-30.

A képzés térítésmentes, a tábor teljes idejére a Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány ellátást – szállást és étkezést – biztosít.

A táborba egy minimum 3.000 – maximum 4.000 karakterből álló, „Mit tudok Mongóliáról?” esszével, valamint a Lakiteleki Népfőiskola honlapjáról (http://nepfolakitelek.hu/) letölthető jelentkezési lappal lehet jelentkezni. További részletekről az alábbi e-mail címen lehet érdeklődni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az országismereti tábor szakmai vezetője: Dr. Birtalan Ágnes (egyetemi tanár, tanszékvezető, Mongol és Belső-ázsiai Tanszék, Távol-keleti Intézet, ELTE). A pályamunkákat, valamint a jelentkezési lapot pdf formátumban az alábbi e-mail címre várjuk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A pályamunkák és a jelentkezési lapok benyújtásának határideje: 2020. július 19.

A beérkező pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, és a nyertes pályázókat 2020. július 27-ig értesíti a részvételi lehetőségről.

Budapest, 2020. június 22.


Lezsák Sándor

a Lakiteleki Népfőiskola vezetője


Majoros Judit

a KEKK Alapítvány kuratóriumi elnöke


A tábor felhívása megtekinthető ide kattintva!

A tábor jelentkezési lapja letölthető ide kattintva!