Ma 2020 július 4. szombat, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Sok ponton erősíti majd egymást a kecskeméti egyetem és a lakiteleki népfőiskola
E-mail Nyomtatás PDF

Szorosabbra fűzte kapcsolatát a kecskeméti Neumann János Egyetem és a lakiteleki Népfőiskola. Az együttműködési megállapodás egyik kiemelt célja a térség, a megye értelmiségének megtartása, képzése, és az ezekhez kapcsolódó képzési programok kialakítása.
Hosszútávú megállapodást kötött csütörtökön a Neumann János Egyetem és a Lakitelek Népfőiskola Alapítvány. Nem előzmény nélküli az együttműködés, hiszen a Kárpát-medencei értékfeltáró munkában már évek óta együtt dolgozik a két intézmény. Az egyik legfontosabb cél, hogy minél több fiatal kerüljön közel értékeinkhez.

– Gyógyító balzsam akarunk lenni a különféle területekkel – mondta el Lezsák Sándor, a Lakitelek Népfőiskola Alapítvány alapítója, kuratóriumi elnöke, a Magyar Országgyűlés alelnöke a dokumentum aláírásakor a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karán. – Gondolok itt akár a lovardára, lovas kultúrára, akár a borkultúrára, a biokertészetünkre, a turisztikai lehetőségekre, vagy épp az Antológia Kiadó és Nyomdára. Mindez a különféle karoknak ad lehetőséget.

Közös cél a természettudományos oktatás népszerűsítése, a környezet-, a közlekedés-, valamint a pénzügyi tudatosság erősítése. Szerveznek majd oktatási, szakmai és tudományos rendezvényeket, a hagyományőrzés témakörét érintő módszertani, pedagógus-továbbképzési programokat, hallgatói tehetséggondozási eseményeket. A Népfőiskola és az egyetem szakemberei, oktatói, kutatói és hallgatói számára korszerű, igény szerinti képzéseket és továbbképzéseket fognak biztosítani.

– Elsősorban a hagyományápolás, hagyományőrzés témakörével indulunk – mondta el dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora –, ebben nagyon fontos szerep jut majd a Nemzeti Művelődési Intézetnek, amely része ennek a fejlesztésnek. Ez szorosan kapcsolódik a Pedagógus Kar közösségszervezés szakjához, de úgy gondolom, hogy a továbbképzések vonatkozásában, a különböző kollégiumok munkájában a műszaki-informatikai területnek, a kertészet és vidékfejlesztésnek, illetve a gazdaságtudománynak is komoly szerep juthat.

Az együttműködés nem véletlen. Lezsák Sándor úgy fogalmazott, hogy a két intézmény fejlődése nagyon jól találkozott egymással, és a jó ritmusérzéknek köszönhető az együttműködés.


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!


Vissza


 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Július >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink