Ma 2020 augusztus 9. vasárnap, Emőd napja van. Holnap Lőrinc napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Jótékonysági vadászattal gyűjtenek a kórháznak
E-mail Nyomtatás PDF

December 27-én hagyományteremtő céllal első alkalommal csatlakozik megyénk az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. által szervezett Országos Jótékonysági Vadászathoz, melyre várják a megye jó ügyeket támogatni kívánó vadászait. A bevételből a Bács-Kiskun Megyei Kórház gyermekosztályának vásárolnak fontos felszerelést – tájékoztatott Molnár József, az Alpári Tisza Vadásztársaság, az esemény stratégiai partnerének elnöke.Molnár József elmondta, hogy a már hatéves múltra visszatekintő jótékonysági vadászatot az idei évig Fejér megyében rendezték meg, megálmodói a Fejér Megyei Szent György Kórház gyermekosztályát támogatták, ez idő alatt összesen mintegy tízmillió forinttal. A helyi jó ügy ebben az évben országos méretűvé terebélyesedett, melyben mind a 19 megye részt vesz és az adott megye kórházának eszközbeszerzésére fordítják az esemény bevételét. A vadászok a jótékonysági vadászat honlapján történő online regisztrációval, érvényes vadászjegy birtokában nevezhetnek, a nevezési díjat pedig a jótékony célra fordítják. Fontos, hogy részvétel nélkül is bárki támogathatja a karitatív tevékenységet, megyénkben számos cég, szervezet fejezte ki ilyen módon egyetértését az esemény céljával.

Az adakozó vadászok apróvad- (fácán) vadászaton vesznek részt, ahol az ünnepi köszöntőt követően a vadászkürt felharsanása jelzi a jótékony vadászat kezdetét. Molnár József hangsúlyozta, hogy a vadászat után máglyás terítéken adják meg a tiszteletet az elejtett vadaknak. Bács-Kiskun megyében Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Lakitelek Népfőiskola alapítványának elnöke is az ügy mellé állt, így a találkozás és az ünnepélyes megnyitó a népfőiskolán lesz, majd három helyszínen folyik a vadászat. A záróceremóniát követően vaddisznópörkölttel vendégelik meg az ügy mellé állt vadászokat.

Az esemény fővédnöke dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, védnökei pedig dr. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár és Zámbó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke.

A jótékonysági vadászatot idén már az ország valamennyi megyéjében megrendezik

Fotó: Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft.


www.boan.hu


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Augusztus >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink