2020. szeptember 22. kedd Móric napja van. Holnap Tekla, Lina napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


A Népfőiskola évről-évre Mikulásváró ünnepséggel, ajándékcsomagokkal örvendezteti meg valamennyi munkatársa gyermekét. A folyamatosan épülő és szépülő Intézmény Kölcsey házában ez évben már 77 izgalomtól kipirult kis arcocska várta a messzi földről érkező Télapót.Gyermekek és szülők közösen, egymást is lelkesítve énekelték a tangóharmonikán felcsendülő mikulásváró dalocskákat. Várakoztak a nagy pillanatra. A pillanatra, amikor belép a terembe a Jó Öreg Mikulás. Lassan múló percek, várakozás, lázas izgalom….. - míg végre egyre erősödő kopogás jelezte a Mikulás érkezését. A teremben elcsendesedett az ének és a zsibongás. Az ajtóra szegeződött minden fénylő kis szempár. Megjött a Mikulás! Kosarában ott a sok-sok piros csomag! – hangzottak jobbról is balról is a felkiáltások. A kedves hangú, öreg Mikulás leült, majd mindenkit néven szólítva átadta az ajándékokat.

A bátrabbak kürtszóval, rajzokkal és versekkel kedveskedtek a Rőtszakállúnak. Az első személyes találkozást megélő apróságok megilletődve vették át a csomagot. Örült a Mikulás a gyermekek kedveskedéseinek, örült sok új arcnak és örült a felcseperedő nagyobbaknak. Nem is volt híján a dicsérő szavaknak. Elfogytak az ajándékok a kosárból. A Mikulás megköszönte a szép dalokat, majd megígérte, hogy jövőre is megajándékozza a jó gyermekeket a Népfőiskolán, majd lassan de méltóságteljesen távozott.


További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!