Ma 2020 augusztus 9. vasárnap, Emőd napja van. Holnap Lőrinc napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


2019. december 5-én érkezett a Mikulás a Népfőiskolára
E-mail Nyomtatás PDF

A Népfőiskola évről-évre Mikulásváró ünnepséggel, ajándékcsomagokkal örvendezteti meg valamennyi munkatársa gyermekét. A folyamatosan épülő és szépülő Intézmény Kölcsey házában ez évben már 77 izgalomtól kipirult kis arcocska várta a messzi földről érkező Télapót.Gyermekek és szülők közösen, egymást is lelkesítve énekelték a tangóharmonikán felcsendülő mikulásváró dalocskákat. Várakoztak a nagy pillanatra. A pillanatra, amikor belép a terembe a Jó Öreg Mikulás. Lassan múló percek, várakozás, lázas izgalom….. - míg végre egyre erősödő kopogás jelezte a Mikulás érkezését. A teremben elcsendesedett az ének és a zsibongás. Az ajtóra szegeződött minden fénylő kis szempár. Megjött a Mikulás! Kosarában ott a sok-sok piros csomag! – hangzottak jobbról is balról is a felkiáltások. A kedves hangú, öreg Mikulás leült, majd mindenkit néven szólítva átadta az ajándékokat.

A bátrabbak kürtszóval, rajzokkal és versekkel kedveskedtek a Rőtszakállúnak. Az első személyes találkozást megélő apróságok megilletődve vették át a csomagot. Örült a Mikulás a gyermekek kedveskedéseinek, örült sok új arcnak és örült a felcseperedő nagyobbaknak. Nem is volt híján a dicsérő szavaknak. Elfogytak az ajándékok a kosárból. A Mikulás megköszönte a szép dalokat, majd megígérte, hogy jövőre is megajándékozza a jó gyermekeket a Népfőiskolán, majd lassan de méltóságteljesen távozott.


További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Augusztus >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink