2020. október 23. péntek Gyöngyi napja van.KÖZTÁRSASÁG KIKIÁLTÁSA Holnap Salamon napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


2019 februárjában az Antológia Kiadó és Nyomda, valamint a Lakiteleki Népfőiskola pályázatot hirdetett a Rongyos Gárda létrejöttének 100. évfordulóján.
A diákok először egy összefoglalóval jelentkezhettek a pályázatra. Ezt követően a szakmai zsűri döntött arról, hogy melyek azok a pályázók, akik rezüméjük alapján lehetőséget kaptak arra, hogy pályamunkájukat 15-30.000 karakterben kidolgozhassák. Végül öten készítették el pályamunkájukat és kapták azt a lehetőséget, hogy a lakiteleki Népfőiskolán, a Rongyos Gárda Emlékülés keretében szóban is ismertethessék dolgozatukat. A rendezvényt Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a lakiteleki Népfőiskola vezetője nyitotta meg. Felidézte, hogy tavaly is írt ki az Antológia Kiadó, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és a lakiteleki Népfőiskola hasonló pályázatot, akkor Bethlen Gábor tevékenységét vizsgálhatták a kutatók. Hangsúlyozta, hogy az Antológia Kiadó, a lakiteleki Népfőiskola és a RETÖRKI a jövőben is fog kiírni hasonló jellegű pályázatokat.

Az előadások után a szakmai zsűri értékelte a beadott munkákat és az alábbi döntést hozta:

I. helyezett lett:

Biró István, az ELTE történész szakos hallgatója, jutalma 250.000 forint és könyvcsomag.


75.000 forintos különdíjat és könyvcsomagot kaptak:

- Kőrösy Péter, a Miskolci Egyetem politológus hallgatója,

- Tóth Bulcsú, a Diósgyőri Gimnázium végzős diákja,

- Vinczeffy Levente, a Károli Gáspár Református Egyetem jogász hallgatója,

- Zsiga Nikoletta, a Szegedi Tudományegyetem pedagógus hallgatója.


További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!