Ma 2020 február 20. csütörtök, Aladár és Álmos napja van. Holnap Eleonóra és Zelmira napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hogyan készül a must? – óvodások a Népfőiskolán
E-mail Nyomtatás PDF

Évről-évre szeretettel hívja és várja a Népfőiskola a lakiteleki óvodásokat a ”Hogyan készül a must?” című programjára. A cél az, hogy megismerjék és átéljék a gyermekek azt a közösségi eseményt, amelyet a szüret, a szőlő préselése jelent ma éppúgy, mint a régmúltban.A Népfőiskola munkatársai már előző éjszaka előkészültek az apróságok és a kísérő óvodapedagógusok érkezésére. Kemencét fűtöttek, kenyértésztát dagasztottak, hogy másnap, szeptember 18-án a szürettől megfáradt kis „munkásokat” megvendégeljék friss kenyérlángossal és teával.

A 173 kisgyermek folyamatosan érkezett a szüretelésből, majd jóízűen eszegettek és folytatták a munkát a préseléssel. Csordogált az édes nedű, amely szintén elnyerte a gyermekek tetszését.

Jókedv, kacagás, játék és munka. Gyorsan elszaladt a délelőtt a Népfőiskolán, de ezek a pillanatok szép emléket hagynak valamennyi résztvevőben.


További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink