Ma 2020 február 21. péntek, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Reményt adnak a kerekesszékes táncosok
E-mail Nyomtatás PDF

A Gördülő Tánccsoport fellépése volt a szombaton Lakiteleken megrendezett akadálymentes nap egyik leginkább várt programpontja a résztvevők körében. A Népfőiskola idén immár 17. alkalommal szervezte meg a rendezvényt az egészségkárosultak napja alkalmából, melynek szinte kezdetektől fogva visszatérő előadói a kerekesszékes táncosok.A közönségből többen mondták: produkciójuk évről évre motivációt és reményt ad, valamint példát mutat a részt vevő, mozgásukban korlátozott látogatók számára, hogy egészségkárosodással is lehet boldog, kiegyensúlyozott és teljes életet élni, valamint követni az álmainkat.

A fennállásának idén huszadik évfordulóját ünneplő tánccsoport vezetője és egyik alapító tagja, Sárai Rita elárulta, a táncosok produkcióikat maguk között csak világítótorony-projektjük állomásaiként emlegetik.

- Az évek során küldetéstudat alakult ki bennünk. Elneveztük magunkat világítótoronynak. Utat, fényt mutatunk az élet tengerén bajba jutott vagy hajótörést szenvedett embereknek. Hogy ne csüggedjenek, higgyék el, van tovább. Ha tragédia is történt, életben maradtak, ami azt jelenti, hogy útjuk és feladatuk van még – fejtette ki, majd hozzátette: sorstársaik mellett a fizikailag egészséges, ám lelkileg megtört embereknek is próbálnak segítséget és reményt nyújtani tevékenységükkel.

Hangsúlyozta: lakiteleki produkcióik során nemcsak adják a segítséget, de kapják is. A táncosok ugyanis szerteszét élnek az országban, a távolság miatt pedig igen bonyolult számukra megszervezni próbáikat.

- Óriási lehetőség és segítség számunkra, hogy évente egy hetet itt tölthetünk a Lakitelek Népfőiskolán. Ilyenkor napi 8-10 órát próbálunk, gyakorlatilag itt állítjuk össze az éves repertoárunkat. Nagyon hálásak vagyunk érte – mondta.

A Gördülő Tánccsoport idei lakiteleki produkciójának különlegessége egy lengyel zenére alkotott koreográfia volt. A kerekesszékes táncosok a hazai szívek és lelkek meghódítása után nemzetközi vizekre is elviszik jótékony fényüket, turnéjuk következő állomása ugyanis Lengyelország lesz.


Petőfi Népe


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink