Ma 2020 június 6. szombat, Norbert és Cintia napja van. Holnap Róbert napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Szatmári matektehetségek nemzetközi megmérettetésen
E-mail Nyomtatás PDF

Hatodik alkalommal rendezték meg az általános iskolások Nemzetközi Magyar Matematikaversenyét, melynek idén a Lakiteleki Népfőiskola adott otthont. A versenyre Délvidékről, Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és Magyarországról összesen 175 diák és 35 kísérő tanár érkezett.A Mategye Alapítvány által szervezett versenyt a rendezvény fővédnöke, az Országgyűlés alelnöke, Lezsák Sándor nyitotta meg. A megmérettetés két fordulóból állt, melyeken 4-4 feladatot kellett megoldani két- két óra alatt. A verseny feladatsorait az  öt országból beküldött 201 javasolt feladatból állították össze. A szervezők ezen kívül színes programokkal kedveskedtek, melyben volt kirándulás Ópusztaszerre, különféle foglalkozások, logikai játékok, Kecske Kupa csapatverseny, bűvész-show, közös népdaléneklés, sportolás.

Erre a nemzetközi szakaszra az országos döntőn elért eredményük alapján Szatmár megyéből négy diák szerzett részvételi jogot: Nagy Boglárka (8.o, Kölcsey Ferenc Főgimnázium), Balogh Roland-Péter (6.o, Elméleti Líceum Nagykároly), valamint Gádoros Kata (5.o. ) és Szabó-Thalmeiner Balázs (7. o) a Hám János Római Katolikus Elméleti Líceumból. A szombati eredményhirdetéskor a szatmári diákok a következő díjakat vehették át: Szabó-Thalmeiner Balázs dicséret és Gádoros Kata 3. díj (felkészítő tanáruk Koczinger Éva), valamint Balogh Roland 3. díj (felkészítő tanára Kiss Sándor).

Az eredményhirdetés végén bejelentették, hogy a 2020-as verseny helyszíne a felvidéki Révkomárom lesz.

szatmar.ro


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Június >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink