Ma 2020 június 1. hétfő, Tünde napja van. Holnap Kármen és Anita napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Megyei hungarikum vetélkedőnek adott otthont a Népfőiskola
E-mail Nyomtatás PDF

A Földművelésügyi Minisztérium által meghirdetett „A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatása” című nyertes pályázat alapján került megrendezésre 2019. február 25-26-án a megyei hungarikum vetélkedő a lakiteleki Népfőiskolán.A két kategóriába 27 csapat jelentkezett. Az első fordulóban a megyei nemzeti értékekhez kapcsolódó kvízkérdésekre kellett válaszolni a versenyzőknek, illetve egy olyan, Bács-Kiskun megyében található, vagy megyei kötődésű értékre kellett javaslatot tenni, amelynek helye lenne egy adott település értéktárában.

A beérkezett javaslatokat a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat munkatársai értékelték, a javaslat megfelelő besorolása, az információ mennyisége és logikai felépítése, valamint az érzelmi hatás alapján.

A döntőbe 5-5 csapat jutott be, akik értékes díjakban részesültek, illetve a kategória győztesek képviselhetik Bács-Kiskun megyét az országos döntőben.

Az általános iskolások zsűrijében Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság, valamint a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja, Polyák Albert, az értéktár mozgalom egyik megalapítója, illetve Imre Károly, az értéktár mozgalom egyik megalapítója foglalt helyet.

A középiskolások munkáját Bányai Gábor, Kiskunhalas és térsége országgyűlési képviselője, az értéktár mozgalom egyik megalapítója, Dr. Bankó Ágnes, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal aljegyzője, a Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság referense, valamint Szántó István, a Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság elnöke értékelte.

A jó hangulatú, sok érdekes feladatot felvonultató program mellett, fellépők is emelték a kétnapos rendezvény fényét. Az eseményen fellépett Gergely Ramóna, Szelesné Kása Ilona, Szécsiné Rédei Éva, Dugár János, valamint Lezsák Sándorné Sütő Gabriella által vezetett Kösöntyű Néptánccsoport.

Az általános iskolások versenyét a Verebek2 nevet viselő soltszentimrei csapat, míg a középiskolások versenyét a Csólyosi tomorisok elnevezésű csólyospálosi alakulat nyerte.

A díjakat Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány Kuratóriumának elnöke adta át a nyerteseknek.

A rendezvény a Földművelésügyi Minisztérium, a Hungarikum Bizottság, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, a Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság és a lakiteleki Népfőiskola támogatásával valósult meg.


További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Június >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink