Ma 2018 december 17. hétfő, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


A Magyar Demokrata Fórum 1988. szeptember 3-i tanácskozásának jegyzőkönyve és sajtóvisszhangja
E-mail Nyomtatás PDF

A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum legfontosabb feladatai között tartja számon a dokumentumok feldolgozását, elemzését és nyilvánossá tételét. A rendszerváltoztatás egyik meghatározó eseménye volt a Magyar Demokrata Fórum társadalmi szervezetté válásának pillanata, melyre 1988. szeptember 3-án került sor a második Lakiteleki Találkozón.Kötetünkben a tanácskozás jegyzőkönyvét, a déli szünetben megrendezett nemzetközi sajtótájékoztató anyagát, valamint a találkozót követően megjelent legfontosabb sajtóhíreket közöljük. Jegyzeteinkkel egyrészt pontosítani igyekeztünk a félreérthető, vagy félremagyarázó mondatokat, másrészt szeretnénk elősegíteni a 30 év távolából már elhalványuló emlékek frissítését néhány esemény, tény hátterének felvázolásával.

Kötetünk folytatása a Magyar Demokrata Fórum korai történetét feldolgozó kiadványsorozatunknak, melynek folytatásaként a budapesti és vidéki MDF-viták, fórumok jegyzőkönyveit is meg kívánjuk jelentetni.

A Magyar Demokrata Fórum 1988. szeptember 3-i tanácskozásának jegyzőkönyve és sajtóvisszhangja 

Szerkesztette: Szeredi Pál
Antológia Kiadó, Lakitelek, 2018


retorki.hu


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlataink


Aktuális állásajánlataink

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. December >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink